ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ Ο 3ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΑΛΑΝΑΙΩΝ

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 διεξάγεται στη Φαλάνη ο 3ος Αγώνας Δρόμου Φαλαναίων. Περιλαμβάνει τρεις διαδρομές των 21 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ., με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Φαλάνης. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Φαλάνης, ο Δήμος Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη στήριξη της Κοινότητας Φαλάνης, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης, των Σχολείων της Φαλάνης και τοπικών φορέων. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Την Κυριακή το πρωί από την κεντρική πλατεία της Φαλάνης ξεκινά ο 3ος Αγώνας Δρόμου Φαλαναίων. Είναι ένας αγώνας που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Φαλάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Τοπική Κοινότητα και φορείς και περιλαμβάνει αγώνα παιδικό και ΑμεΑ 1 χλμ., λαϊκό αγώνα δρόμου Falani Run 5 χλμ. και αγώνα δρόμου ενηλίκων ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ.
Διεξάγεται σε μια ωραία διαδρομή δίπλα στο ποτάμι. Καλούμε όλους να δώσουν το παρών και να τρέξουν καθώς ο αθλητισμός είναι πάνω απ όλα φιλοσοφία ζωής. Συγχαρητήρια στον Σύλλογο και στην Τοπική Κοινότητα Φαλάνης για την πρωτοβουλία τους. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργούμε με την πολιτική φιλοσοφία της συλλογικής ηγεσίας, από κάτω προς τα πάνω, ώστε εκείνοι που θα κληθούν να αποφασίσουν να είναι εκείνοι που θα κληθούν και να υλοποιήσουν. Οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν και εμείς ερχόμαστε να βοηθήσουμε, ενώνοντας δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων:

«Ένα ακόμη αθλητικό γεγονός στο Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Θα ήθελα να τονίσω ως Δήμαρχος Λαρισαίων ότι η τοπική κοινότητα Φαλάνης είναι μια πολύ δραστήρια κοινότητα με Σύλλογο Αιμοδοτών, Σύλλογο Δρομέων, Πολιτιστικό Κέντρο, θεατρικά σχήματα, χορωδίες, με δραστηριότητα εξαιρετικά σημαντική σε όλα τα επίπεδα που αφορούν στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Δίνει μια διέξοδο συμμετοχής σε περιόδους δύσκολες την οποία η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν αποφασίσει πάντα να υποστηρίζουν. Σε αυτή την κατεύθυνση, μια ακόμη συνεργασία με τους φορείς της περιοχής καταδεικνύει αυτό που είπε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ότι είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες, γιατί τα μεγάλα γεγονότα, η δραστηριοποίηση των φορέων και η συμμετοχή των πολιτών μόνο μέσα από μια τέτοιου είδους στήριξη μπορεί να υπάρξει. Θα είμαστε εκεί και είμαστε έτοιμοι να δούμε και άλλες αθλητικές οργανώσεις στην περιοχή και στην πόλη».

Γεώργιος Νυχτερίδας, Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για τρίτη φορά διεξάγεται ο Αγώνας Δρόμου Φαλαναίων με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και όλων των χορηγών. Έχουμε μια διαδρομή 21 χλμ. που είναι μέσα στη φύση, με θέα τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Μια διαδρομή 5 χλμ μέσα στη Φαλάνη και υπάρχει και η παιδική διαδρομή του 1 χλμ. Σε ό,τι αφορά στις συμμετοχές μέχρι σήμερα έχουμε 150 αθλητές στα 21 χλμ., 600 αθλητές στα 5 χλμ. και 500 παιδιά στον παιδικό αγώνα. Στον παιδικό αγώνα έχουμε δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν και ΑμΕΑ καθώς θέλουμε τα παιδιά αυτά να τρέξουν και να συμμετέχουν. Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές γιατί χωρίς εθελοντές δεν μπορούν να διοργανωθούν τέτοιοι αγώνες».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ