ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ 12ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές του Ε2 τμήματος εκπροσώπησαν το 4ο Δ Σ ΤΥΡΝΑΒΟΥ στις εργασίες του “12ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας 2023”. Οι μαθητές ασχολήθηκαν διεξοδικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα με τον διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyber-Bullying), τον εθισμό στο διαδίκτυο (Internet Addiction) και την παραπληροφόρηση (Fake News).

Αφορμή των εργασιών αυτών στάθηκε η συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα “ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2023” που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης | Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. και των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση του προγράμματος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου ήταν οι εκπαιδευτικοί Κατσουπέρη Γεωργία και Κουτάλου Χριστίνα.

Οι μαθητές για τις ανάγκες του προγράμματος χωρίστηκαν σε ομάδες και ετοίμασαν τρεις ψηφιακές αφηγήσεις (“digital story telling”) που μετατράπηκαν η πρώτη σε ταινία μικρού μήκους, η δεύτερη σε ψηφιακό βιβλίο και η τρίτη σε βιβλίο κόμικ.

Για την ταινία μικρού μήκους με θέμα τον διαδικτυακό εκφοβισμό και όχι μόνο, οι μαθητές έγραψαν το σενάριο, έκαναν την σκηνοθεσία, μοίρασαν τους ρόλους, έγιναν ηθοποιοί, γύρισαν τις σκηνές, έκαναν το μοντάζ και τελικά έδωσαν στην ταινία τους τον τίτλο “Η Αγάπη … μίλησε! Μπορείς κι ΕΣΥ!”.

Την εργασία τους μπορείτε να παρακολουθήσετε ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://youtu.be/Sa412_XyB10

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ