ΑΥΡΙΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Παρά τις προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΥΑΤ και των εξωτερικών συνεργατών της επιχείρησης λόγω της σοβαρότητας της βλάβης στο γεώτρηση του Προφήτη Ηλία το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί αύριο αργά το μεσημέρι, γεγονός που σημαίνει ότι στο δίκτυο θα υπάρχει χαμηλή πίεση, παρά το γεγονός ότι στη δεξαμενή μπαίνει και το νερό τρίτης μικρής γεώτρησης.

Σύμφωνα με παράπονα αναγνωστών σπίτια και διαμερίσματα που βρίσκονται πάνω από τον 1ο όροφο είναι χωρίς νερό.

Σε επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης, αναφέρονται τα εξής:

«Το πρόβλημα στην κεντρική υδρευτική γεώτρηση του Τυρνάβου στον Πρ. Ηλία είναι πολύ πιο σοβαρό από τις αρχικές εκτιμήσεις μας.

Από τις 03:00 το πρωί είχαμε διακοπή της λειτουργίας του αντλητικού συγκροτήματος με ταυτόχρονα ηλεκτρολογικά προβλήματα στον Κεντρικό Πίνακα της εγκατάστασης. Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της επιχείρησης προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε και να επιδιορθώσουμε τα προβλήματα. Στον Πίνακα επιδιορθώσαμε άμεσα όλες τις ηλεκτρικές φθορές και ενώ η πρώτη μας εκτίμηση ήταν ότι τοπικά είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στα καλώδια της γεώτρησης κατά την ανέλκυση του αντλητικού συγκροτήματος διαπιστώθηκαν πολλαπλά προβλήματα στην καλωδίωση της γεώτρησης και συγκεκριμένα στις ενώσεις των σωληνώσεων, που οι φθορές αυτές μας δείχνουν ότι δημιουργήθηκαν κατά τις σεισμικές δονήσεις του 2021. Λόγω αυτών των προβλημάτων δημιουργήθηκαν και προβλήματα στον κινητήρα της υποβρύχιας αντλίας. Σημειώνουμε ότι από τότε μέχρι και τώρα σε όλους τους ημερήσιους τοπικούς και γενικούς ελέγχους των συνεργείων μας δεν είχε διαπιστωθεί πιθανό ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

Αμέσως επιλύσαμε το θέμα του αντλητικού συγκροτήματος το οποίο είναι έτοιμο για σύνδεση και τοποθέτηση και μετά από πολλές προσπάθειες τελικά βρήκαμε τα καλώδια μήκους 600 μ. τα οποία και προμηθευτήκαμε από τη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού σε τέτοια μεγάλη ποσότητα είναι σχεδόν αδύνατη λόγω της γενικής κατάστασης στα εμπορεύματα, ευτυχώς όμως και λόγω της επείγουσας ανάγκης βρέθηκε το απαιτούμενο υλικό.

Τα εν λόγω καλώδια ήδη βρίσκονται από το μεσημέρι σε μεταφορική εταιρεία, τα οποία θα τα παραλάβουμε αύριο το πρωί 26/05/2023 και αμέσως μετά τις κατάλληλες συνδεσμολογίες, θα προχωρήσουμε στην τοποθέτηση του αντλητικού συγκροτήματος, ευελπιστώντας μέχρι το απόγευμα να έχει αποκατασταθεί η σοβαρή αυτή βλάβη.

Από την πρώτη στιγμή δουλεύουν ασταμάτητα δύο (2) εφεδρικές γεωτρήσεις και στις 16:00 καταφέραμε να συνδέσουμε ακόμα μία (1) γεώτρηση για να βοηθήσουμε την υδροδότηση της πόλης, με αποτέλεσμα, στα ισόγεια και στους α’ ορόφους των κατοικιών να υπάρχει υδροδότηση με μειωμένη όμως πίεση.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας και ότι με υπεράνθρωπες και άοκνες προσπάθειες προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να το αποκαταστήσουμε άμεσα. Είμαστε δίπλα σας και εργαζόμαστε για να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη με τον χρόνο.

Παρακαλούμε θερμά για την κατανόηση και την υπομονή σας.

Επίσης, παρακαλούμε να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση νερού όσοι συμπολίτες μας έχουν νερό στις κατοικίες τους ώστε να ωφελούνται και άλλοι από το πολύτιμο αυτό αγαθό, τις δύσκολες αυτές ώρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ