ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΖΑΡΤΖΑΝΟ

Οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης: για την υποστήριξη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου» με το «1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου – Αχιλλέας Τζάρτζανος» συν-διοργάνωσαν εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω σχολική μονάδα την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 και ώρα 12:00 μμ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να εγκαινιαστεί και να γίνει γνωστή στη σχολική κοινότητα και στο κοινό της πόλης, εικαστική σύνθεση προς τιμήν του Αχιλλέα Τζάρτζανου η οποία τοποθετήθηκε σε περίοπτο σημείο του σχολικού κτηρίου.
Η συγκεκριμένη σύνθεση αποτελείται από φωτογραφίες, αποσπάσματα των έργων του και αποκόμματα εφημερίδων του 1946 που περιέχουν νεκρολογίες για τον μεγάλο γλωσσολόγο και τις οποίες ευγενικά προσέφερε η κ. Φώφη Καρανίκα, στενή συγγενής του Αχιλλέα Τζαρτζάνου.

Την εκδήλωση ετοίμασαν μαθητές/τριες με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους κ. Θέλμας Ταμπαθάνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Α-θμιας και Β-θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, οι πρώην διευθύντριες του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου κ. Ελένη Μπόραντα και Αθηνά Βασβατέκη, καθώς και η κ. Φώφη Καρανίκα η οποία συγκινημένη μίλησε για την προσφορά του θείου της Αχιλλέα Τζάρτζανου στην επιστήμη της Γλωσσολογίας και στην πόλη του Τυρνάβου.

Οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης» ευχαριστούν τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου κ. Στέλλα Κοσίβα για την συνεργασία και την γραφίστρια κ. Μαρία Βαρδιοπούλου για την φιλοτέχνηση της εικαστικής σύνθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ