ΔΙΕΞΗΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συγχαρητήριο μήνυμα της αν Δ/ντριας ΠΔΕ Θεσσαλίας Β. Ζιάκα στους διοργανωτές & συμμετέχοντες

Σε χαρούμενη ατμόσφαιρα, γεμάτη από τη ζωντάνια και τα χαμόγελα των μαθητών/τριων όλων των Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διεξήχθησαν σήμερα, στο βοηθητικό στάδιο του Αλκαζάρ, οι Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ Ειδικών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για το σχολικό έτος 2022- 2023.

Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν και να αγωνιστούν στον δρόμο 50μ, στη ρίψη (μπαλάκι), στο μήκος και στα σουτ σε τέρμα, χωρίς το άγχος της νίκης, καθώς στόχος των αγώνων αυτών δεν είναι ο ανταγωνισμός και η ανάδειξη νικητή, αλλά η ελεύθερη συμμετοχή και ο συναγωνισμός, με απώτερη στόχευση στην υγεία και την διά βίου άθληση. Μήνυμα που έμπρακτα πέρασε στα παιδιά, αφού σε φυσικό χώρο, έξω από τους κλειστούς τοίχους του σχολείου, βίωσαν τα οφέλη του αθλητισμού, τη χαρά του παιχνιδιού, της κίνησης, της εκτόνωσης, την συμμετοχή και την κοινωνικοποίηση.

Τους αγώνες παρακολούθησε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νικόλαος Ζέρβας, οι οποίοι συνεχάρησαν όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, τους συνοδούς και τους διοργανωτές των αγώνων, επισημαίνοντας και τονίζοντας με τη σειρά τους τη σημασία της άθλησης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η αν. Διευθύντρια της ΠΔΕ Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα, παρευρέθη σήμερα, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στους Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ των Ειδικών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για το σχολικό έτος 2022- 2023, που διεξήχθησαν στο βοηθητικό στάδιο του Αλκαζάρ.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα ύπαρξης τέτοιων δράσεων που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές αυτών των σχολείων για άθληση και συναγωνισμό. Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά βιώνουν μια εμπειρία χαράς και γιορτής με παράλληλα οφέλη αυτά της κίνησης, της εκγύμνασης, της εκτόνωσης και της κοινωνικοποίησης.
Παράλληλα συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, τους συνοδούς και τους διοργανωτές των αγώνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ