ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ – ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ο πρόεδρος αποφάσισε να αφήσει εκτός Βουλής το κορυφαίο ιστορικό στέλεχος του κινήματος που κάνει λόγο για προσωπική προσβολή

«Θύελλα» έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε αντιταχθεί σθεναρά στα σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.

Ο Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Καστανίδη μόλις λίγα λεπτά πριν προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, για τις προθέσεις του σχετικά με την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το περιβάλλον του βουλευτή. Παράλληλα, η εξήγηση από τη Χαριλάου Τρικούπη περί ενίσχυσης του ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη μέσω της παρουσίας του Ανδρουλάκη δεν φαίνεται να πείθει τον Χάρη Καστανίδη. Μάλιστα, κύκλοι από το περιβάλλον του βουλευτή σχολιάζουν τις εν λόγω κινήσεις ως «μεθοδευμένη αποπομπή».

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ

Σε μία δήλωση όλο αιχμές για τον πρόεδρο, η οποία αναδεικνύει την κόντρα μεταξύ των δύο, το κορυφαίο ιστορικό στέλεχος αναφέρει τα εξής:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μια εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ