Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 200 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Με τη θλιβερή διαπίστωση πως μόνον για την ερχόμενη εβδομάδα, στο νομό Λάρισας είναι προγραμματισμένοι περί τους 200 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης τονίζει σε δήλωσή του πως «ο μοναδικός τρόπος ανάσχεσης αυτών είναι η άμεση εξαίρεση των κατοικιών από την εκποίηση και η ταυτόχρονη δημιουργία ενός εξωδικαστικού πλαισίου ρύθμισης των οφειλών, που όμως θα περιβάλλεται με τα εχέγγυα της κρατικής παρέμβασης , ώστε η ρύθμιση αυτή να παράγει εύλογο και όχι υπέρμετρο κέρδος για τα funds και συγχρόνως πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής από τον οφειλέτη.»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Τα δομικά προβλήματα του πολίτη, των ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης είναι εδώ και οφείλουμε με αίσθημα ευθύνης να τα αναδεικνύουμε, ώστε να μην σκεπάζονται κάτω από το εκλογικό αποτέλεσμα. Το κοινωνικό πρόβλημα των πλειστηριασμών, ειδικά των ακινήτων που αποτελούν την πρώτη κατοικία των συμπολιτών μας και της αγροτικής γης, η οποία δεν συνιστά απλά περιουσία, αλλά εργαλείο του αγρότη, δεν πρόκειται να επιλυθεί από την ΝΔ, η οποία, δεν περιέλαβε τίποτα απολύτως στο πρόγραμμά της για την επόμενη τετραετία.

Αντίθετα, θα συνεχιστεί η απουσία προστασίας κύριας κατοικίας, ακόμη και για τα φτωχά και ευάλωτα νοικοκυριά, με συνέπεια την απώλεια των κατοικιών των πολιτών και την ταυτόχρονη κερδοφορία των funds και των διαχειριστών.

Σήμερα, 189.032 πλειστηριασμοί είναι αναρτημένοι και 1.264 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμού (ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ). Ειδικά δε για την Λάρισα, και την πρώτη κατοικία, εντός του Δήμου Λαρισαίων σήμερα είναι αναρτημένοι 100 σχεδόν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και οι διπλάσιοι για την ΠΕ Λάρισας, γεγονός που πρακτικά σημαίνει την απώλεια της κατοικίας για 200 οικογένειες που βρίσκονται ανάμεσά μας.

Ο μοναδικός τρόπος ανάσχεσης αυτών είναι η άμεση εξαίρεση των κατοικιών από την εκποίηση και η ταυτόχρονη δημιουργία ενός εξωδικαστικού πλαισίου ρύθμισης των οφειλών, που όμως θα περιβάλλεται με τα εχέγγυα της κρατικής παρέμβασης , ώστε η ρύθμιση αυτή να παράγει εύλογο και όχι υπέρμετρο κέρδος για τα funds και συγχρόνως πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής από τον οφειλέτη.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ