ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τρεις περιφέρειες της Ελλάδας στις ψηλότερες θέσεις στην ανεργία των νέων την ΕΕ σύμφωνα με τη Eurostat

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της Eurostat αναφορικά με την ανεργία των νέων στη χώρα μας. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανεργία των νέων (15-29 ετών) στην Ευρώπη το 2022. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον πίνακα που ακολουθεί, τρεις περιφέρειες της Ελλάδας συγκαταλέγονται στις επτά με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο λόγος για τις περιφέρειες: Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται πως μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, παρουσιάζει μόνο η Θέουτα, αυτόνομη κοινότητα στη βόρεια ακτή της Αφρικής, ακριβώς απέναντι από το Γιβραλτάρ, η οποία είναι έδαφος της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Θέουτα στην Ισπανία (42,4%), στην ελληνική περιφέρεια της Θεσσαλίας (39,8%), στη Στερεά Ελλάδα (36,5%) και σε μια άλλη περιοχή της Ισπανίας, τη Μελίγια (36,1%). Η Καμπανία και η Σικελία στην Ιταλία (34,2%) και η Δυτική Μακεδονία στην Ελλάδα (34,3%) είχαν επίσης υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, εξηγεί η Eurostat.

Στον αντίποδα, οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά ήταν η Κεντρική Βοημία (1,7%), η Νοτιοδυτική (3,1%) και η Πράγα (3,2%) στην Τσεχία, η Άνω Βαυαρία στη Γερμανία (3,3%), ακολουθούμενη από τη Δυτική Υπερδουνάβια στην Ουγγαρία (3,6%).

Ο μέσος όρος στην ΕΕ βρίσκεται στο 11,3%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ