Η ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Η ΟΛΥΜΠΟΣ, συμμετέχοντας ενεργά σε πρωτοβουλίες που προστατεύουν το περιβάλλον και υποστηρίζουν όσους έχουν ανάγκη, συνεχίζει να καλλιεργεί την κουλτούρα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας εντός του οργανισμού.

Πρόσφατα, η εταιρεία είχε το προνόμιο να συμμετάσχει σε μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία στο «Κέντρο της Γης», μαζί με τους συνεργάτες Μαρία Ηλιάκη, Γιώργο Χατζηευσταθίου και Γιάννη Γεωργίου, όπου όλοι μαζί έμαθαν με μικρές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος μας και συμβάλανε στη σίτιση άπορων οικογενειών.

Το «Κέντρο της Γης», είναι ένα αστικό πάρκο 25 στρεμμάτων, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στο Ίλιον της Αττικής, στον λαχανόκηπο του οποίου καλλιεργούνται παραδοσιακές ποικιλίες και παράγονται βιολογικά προϊόντα.

Με αυτά τα υλικά, στον ίδιο χώρο, η ΟΛΥΜΠΟΣ μαγείρεψε 200 μερίδες φαγητού για άπορες οικογένειες σε συνεργασία με το Κέντρο της Γης. Ο σεφ Γιάννης Γεωργίου ξεκίνησε την προετοιμασία του κρέατος και οι υπόλοιποι “sous-chefs” της εταιρίας, του ετοιμάσανε τα λαχανικά που χρειαζόταν.

Όσο οι κατσαρόλες σιγόβραζαν, οι άνθρωποι του «Κέντρου» “μύησαν” την ομάδα της ΟΛΥΜΠΟΣ στο εργαστήριο «upcycling» και στα μυστικά επαναχρησιμοποίησης των συσκευασιών. Έτσι, κατάφερε να φυτέψει μυρωδικά και λουλούδια, μετατρέποντας τα ανακυκλώσιμα κυλινδρικά δοχεία της φέτας σε πολύχρωμα γλαστράκια. Η υιοθέτηση απλών πρακτικών στην καθημερινότητά μας, φιλικών προς το περιβάλλον, μπορεί να αποφέρει σοβαρή μείωση των απορριμμάτων όσο και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε.

Όταν το φαγητό ετοιμάστηκε, η ομάδα συσκεύασε διακόσιες μερίδες, τις οποίες η οργάνωση «Μπορούμε» – ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την καταπολέμηση του υποσιτισμού και τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων- ανέλαβε να τις διανείμει στις οικογένειες που τις ανέμεναν.

Στην ΟΛΥΜΠΟΣ με μικρές και μεγάλες εθελοντικές δράσεις στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον και να γίνουμε καταλύτες για την αλλαγή, εμπνέοντας άλλους να συμμετάσχουν μαζί μας.

Ας αγκαλιάσουμε όλοι τις μικρές δράσεις προς όφελος των κοινοτήτων μας και του πλανήτη που ονομάζουμε σπίτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ