ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Μια άκρως επικίνδυνη παιδική χαρά βρίσκεται στην πόλη του Αμπελώνα. Η κατάσταση της είναι ενδεικτική της γενικότερης απαξίωσης και υποβάθμισης που έχει επέλθει σταδιακά, με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών, σε οτιδήποτε κοινόχρηστο στο διευρυμένο Δήμο Τυρνάβου από το 2010 και μετά.

Οι εικόνες πραγματικά προκαλούν φόβο, διότι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που παίζουν εκεί. Προκαλούν όμως και οργή για την Δημοτική Αρχή του κ. Κόκουρα, διότι η ευθύνη για αυτά τα χάλια που θέτουν σε κίνδυνο τα μικρά παιδιά την βαραίνει ξεκάθαρα.

Εδώ κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής, αν έχουμε τραυματισμό δεν υπάρχει σταθμάρχης, όπως η κυβέρνηση της ΝΔ, για να ρίξετε εκεί την ευθύνη.

Αλλά ούτε λύση είναι απλώς να την ξηλώσετε και αυτήν, όπως κάνατε και εσείς και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που δεν αφήσατε καμία στα πάρκα αλλά να την αντικαταστήσετε. Διότι το παιχνίδι στην παιδική χαρά αποτελεί μια από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο όπου διασκεδάζουν, χαίρονται και κοινωνικοποιούνται. Είναι χώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Καλούμε άμεσα τη Δημοτική Αρχή, να προχωρήσει στις απαιτούμενε ενέργειες ώστε η συγκεκριμένη παιδική χαρά να είναι ασφαλείς.

Δικαιωματικά, το παιχνίδι στην παιδική χαρά ανήκει σε όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό σε κάθε γειτονιά πρέπει να υπάρχουν σύγχρονες, ασφαλείς σύμφωνα με τις κατάλληλες προδιαγραφές και με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί πολίτες της χώρας και του κόσμου. Οφείλουμε να τους προσφέρουμε ότι δικαιωματικά τους ανήκει.

Καλούμε τους γονείς, όλους τους πολίτες του Δήμου Τυρνάβου, να συστρατευτούν μαζί μας, με την Λαϊκή Συσπείρωση, στον αγώνα για να προσφέρουμε στα παιδιά ελεύθερη πρόσβαση σε σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ