ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Διοργανώνουν ΔΕΥΑΛ και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος την Πέμπτη 8 Ιουνίου

Εκδήλωση για το νερό με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο συνεχιζόμενο καθ’ όλη τη σχολική χρονιά πρόγραμμα «Το Νερό» που υλοποιούν ο ΔΕΥΑΛ και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα παιδιά της Δ΄τάξης των σχολείων που θα συμμετέχουν θα ζωγραφίσουν στον ειδικά διαμορφωμένο, με τραπέζια και καρέκλες, χώρο της εκδήλωσης συνθήματα-μηνύματα για την προστασία και εξοικονόμηση του νερού.

Κατόπιν θα προσκαλείται το κάθε σχολείο να τα αναρτήσει σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία στο χώρο της εκδήλωσης. Μετά θα διαβάσουν τα συνθήματα από τα μικρόφωνα, ώστε να διαχυθεί το μήνυμα στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης.

Κατόπιν θα διεξαχθούν κληρώσεις ποδηλάτων μεταξύ όλων των μαθητών (είτε παραβρέθηκαν είτε όχι) της Δ΄τάξης των σχολείων που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση που θα ξεκινήσεις στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουνίου θα χαιρετίσει η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και ο Δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Η δράση δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, αρκετά από τα συνθήματα με δυνατό μήνυμα, όπως αυτά θα επιλεγούν από την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης επιτροπή, θα μοιράζονται σε ένθετο με τους φακέλους των λογαριασμών νερού, έτσι ώστε το μήνυμα της εξοικονόμησης του νερού να φτάσει μέσω των παιδιών και στους ενήλικες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ