9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του  19ου  Δημοτικού σχολείου Λάρισας με συνοδούς  τους εκπαιδευτικούς Δαρδακούλη Χρύσα  ΠΕ70 (Δ/ντρια),  Κατσέλη Δημήτριο  ΠΕ70, Βασιλειάδου Αλεξάνδρα ΠΕ70, Σοφού Ελένη (Ψυχολόγο), Κατεχαλίδου Δάφνη (Κοινωνική Λειτουργό) και οι  μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  του 24ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας με συνοδούς  τους εκπαιδευτικούς Ντάκο Νικόλαο ΠΕ70 (Υποδιευθυντή), Ράπτη Χρυσούλα ΠΕ70 και Κατσαρέ Μαρία ΠΕ25 (Σχολική Νοσηλεύτρια) επισκέφτηκαν το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας,  στα πλαίσια της «Ομαλής Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» για μια πρώτη γνωριμία με το περιβάλλον του νέου σχολείου  που θα φοιτήσουν  την επόμενη σχολική χρονιά.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν από τη Δ/ντρια του Σχολείου κ. Παλαιομίχα Ρούλα για  το νέο μαθησιακό  περιβάλλον,  προκειμένου να μεταβούν ομαλά σε αυτό,  για τα νέα ωρολόγια προγράμματα  και τη   λειτουργία του Γυμνασίου, εξέφρασαν απορίες και έλαβαν απαντήσεις για θέματα που τους αφορούσαν έτσι ώστε την επόμενη σχολική χρονιά να τους υποδεχτεί ένα γνώριμο & φιλικό περιβάλλον. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου και στα εργαστήρια πληροφορικής.

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Η αλλαγή βαθμίδας σε αυτή τη φάση της ζωής των παιδιών είναι κάτι παραπάνω από αλλαγή τάξης. Βασικό μέλημα του σχολείου μας είναι να αντιμετωπίζει τα παιδιά που μεταβαίνουν από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο με θετικό τρόπο, θωρακίζοντάς τα με αισιοδοξία, ώστε να αντιμετωπίσουν ευκολότερα τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσουν σε αυτή τη μετάβαση. Η αλλαγή αυτή απαιτεί υπομονή, χρόνο και κυρίως, θετική στάση όλων όσων εμπλέκονται στο σχολικό περιβάλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ