ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Μία ιδιαίτερη δράση πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών την Τετάρτη 31 Μαΐου στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Γόννων, δράση αποφόρτισης και συναισθηματικής ενδυνάμωσης των μαθητριών και μαθητών του Λυκείου Γόννων που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας κ. Κούρτη Γιώτα πραγματοποίησε με τις μαθήτριες συζήτηση για τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους για τις εξετάσεις τους και τέλος αποφορτίστηκαν μέσω μεθόδων χαλάρωσης, ασκήσεων εκτόνωσης, εξάσκησης της συγκέντρωσης και της προσοχής καθώς δημιουργία συνθηκών χαλάρωσης και ηρεμίας μέσω της μουσικής.

Η συγκεκριμένη δράση θέτει στο επίκεντρο την ψυχική υγεία των μαθητών/τριων, τη βελτίωση της επίδοσης στις εξετάσεις τους για τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Στόχος της δομής μας είναι από τη νέα σχολική χρονιά να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση της αίθουσας ηρεμίας σε όλα τα σχολεία του Δήμου με σκοπό την αποφόρτιση και εκτόνωση των μαθητριών και μαθητών από το άγχος της καθημερινότητας.
Μας ζητήθηκε από τα παιδιά να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση στις 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 12:00μ.μ. για να συζητήσουμε όλοι μαζί τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους καθώς να μοιραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία που θα ζήσουν.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία! Με δύναμη και αισιοδοξία να ολοκληρώσουν τις πανελλαδικές τους εξετάσεις και να πετύχουν τον στόχο τους!
Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ