ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση της παράταξης με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα

Η παράταξη μας θεωρεί ότι το όλο σύστημα κατάρτισης, παρακολούθησης, επίβλεψης και έγκρισης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, είναι χαοτικό και ανεπαρκές, δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό. Η διαδικασία συμμετοχής των πολιτών είναι τυπική, χωρίς περιεχόμενο. Αποτελεί μια δραστηριότητα ανειλικρινή και εκτονωτική.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η προβληματική σε πολλά σημεία πρόταση Μελέτης Αναθεώρησης και Επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δ.Ε. Αμπελώνα για την οποία σαν παράταξη δεν υπερψηφίσαμε ,δηλώσαμε «παρών» ,διότι έχουμε πολλές παρατηρήσεις, με τις οποίες τονίζουμε την ανάγκη σχεδιασμού με γνώμονα ένα βιώσιμο περιβάλλον. Οι χρήσεις των χώρων θα πρέπει να εφαρμόζονται όχι με υπερεκμετάλλευση αλλά με ότι είναι αναγκαίο και φυσικά όπου χρειάζεται να οριστούν.

Παράλληλα, θεωρούμε άκρως επικίνδυνη την θέση της παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε» του κ. Αμάρι, έτσι όπως διατυπώθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το αίτημα της συγκεκριμένης παράταξης να τροποποιηθεί το Γ.Π.Σ του Αμπελώνα όσο αφορά την καθαρά γεωργική και κτηνοτροφική έκταση, που βρίσκεται παράλληλα του Δρόμου Αμπελώνα Λάρισας.

Με σκοπό και στόχο να έρθουν ισχυρίζονται επενδυτές, ώστε να γίνουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ιδιωτικές κλινικές μέχρι και βιομηχανίες ανέφεραν, σε περιοχή η οποία δεν είναι βιομηχανική ζώνη αλλά είναι μια καθαρά υψηλής παραγωγικής δυνατότητας γη όπως πολύ σωστά ορίζεται και πρέπει να προστατεύεται, ώστε να την εκμεταλλεύονται αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η αποφυγή ουσιαστικής αντιπολίτευσης της συγκεκριμένης παράταξης τόσα χρόνια, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της, για δημιουργία της εικόνας «καλής αθώας παράταξης», κρύβει από πίσω ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, οι οποίες έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν μεγάλο επενδυτές με μεγάλα κεφαλαία, σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής διότι γύρω από τέτοια κτίρια δημιουργούνται και νεκρές ζώνες εκατοντάδων μέτρων όπου απαγορεύεται να γίνουν γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Η πολιτική θέση της συγκεκριμένης παράταξης δένει απόλυτα με την γραμμή που ακολουθεί πίστα τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπου αποχαρακτηρίζει μέχρι και περιοχές Natura για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα συμφέροντα των λαϊκών οικογενειών των αγροτών, απέναντι στις πολιτικές των παρατάξεων, των κομμάτων τους των κυβερνήσεων τους που εξυπηρετούν την «ανάπτυξη» που ωφελεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τους ομίλους σε βάρος του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ