ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Κουγιώνης πρώην δήμαρχος δήμου Τυρνάβου

Στη Λάρισα κάθε Τετάρτη, μία ομάδα φίλων της ιστορίας και του πολιτισμού, με σημαντικό συγγραφικό έργο, συγκεντρώνονται, για τον «καφέ» της παρουσίασης εργασιών τους, προς τα μέλη και φίλους της ομάδας.

Στη σημερινή συνάντηση, ανάμεσα στους καλεσμένους, παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Κουγιώνης και  Παναγιώτης Σαρχώσης (πρώην Δήμαρχοι Τυρνάβου) μαζί με τον Πέτρο Οντούλη (πρώην Διευθυντή του δήμου Τυρνάβου).

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν ενδιαφέροντα και οι εισηγητές εξαιρετικοί.

Ο αρχιτέκτονας Βασίλης Τσολάκης με την αναφορά του(βίντεο)  στο ναό  του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και το παλιό Γυμνάσιο του Τυρνάβου (δύο παράλληλες  ιστορίες) συγκίνησε ιδιαίτερα τους παραβρισκόμενους συμπατριώτες του, οι οποίοι ευχαρίστησαν  τον  ιστοριοδίφη  Κώστα Σπανό, που, από κοινού με το Βασίλη Τσολάκη, τους κάλεσαν στην όμορφη αυτή συνάθροιση.

Σ.Σ. : Οι εκπρόσωποι της  αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, οφείλουν να αγκαλιάζουν αυτούς, τους πολίτες-μελετητές-ερευνητές, γιατί  οι εργασίες τους  προσφέρουν ιστορική γνώση και κυρίως επίγνωση, για το ¨ποιοί ¨ είμαστε  και που ¨πάμε¨, στοιχεία αναγκαία για τη συνέχεια της κοινωνικής και ιστορικής μας υπόστασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ