ΑΣΤΕΙΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΑΜΕΣΑ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Ο Β. Κόκκαλης επισκέφθηκε τη ΔΟΥ Λάρισας

Δύο βασικές προτάσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρόταξε ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά την επίσκεψή του στη ΔΟΥ Λάρισας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως είναι αδήριτη ανάγκη η επαναφορά των 120 δόσεων για την ελάφρυνση των χρεών στην αγορά, αλλά και η μείωση ή και του μηδενισμού κατά περίπτωση, του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Αυτό που ζητά σήμερα η πλειοψηφία των επιχειρηματιών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, είναι οι 120 δόσεις. Οι 120 δόσεις είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο περιλαμβάνει αυτούσιο αυτό το μέτρο, όπως το είχαμε ψηφίσει στην προηγούμενη διακυβέρνηση.

Σήμερα, η κοινωνία και η αγορά έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη, την ανακούφιση. Έχει ανάγκη από ελάφρυνση χρεών.

Την 25η Ιουνίου πρέπει πάνω απ’ όλα να κερδίσει η κοινωνία. Είναι θέμα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εμείς λέμε ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με διαγραφή τόκων και προστίμων.

Είναι επίσης, επιτακτικό το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Η θεωρία της Ν.Δ. ότι η μείωση του ΦΠΑ δε φθάνει στους καταναλωτές είναι τουλάχιστον αστεία.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. στοχεύει κοστολογημένα και ακριβοδίκαια στην ενίσχυση των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια, γι’ αυτό και προτείνουμε την άμεση μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα τρόφιμα, καθώς και στον μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ