ΟΛΜΕ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ανακοίνωση σχετικά με την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο εκπαιδευτικών λόγω αδυναμίας τους να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση την περίοδο του χιονιά

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Μπαμπαρούτση Χαρά-λαμπου, για παραπομπή τριών εκπαιδευτικών από τον Σύλλογο ΠΕ «ο Περικλής» στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Πε-ριφέρειας Αττικής. Οι εκπαιδευτικοί είχαν ενημερώσει τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι με εντολή της Περιφέρειας οι σχολικές μονάδες στις οποίες οι συνάδελ-φισσες, υπηρετούν, παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομο-θετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους εκ-παιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους. Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με σχετική ανακοίνωσή του (αρ.πρωτ. 1856/5-2-23) έχει τονίσει ότι «…η έλλειψη ή η αδυ-ναμία χρήσης τεχνολογικών μέσων, η αδυναμία παροχής τηλεκπαίδευσης για τεχνικούς ή για παιδα-γωγικούς λόγους δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» για συναδέλφισσες/φους».

Η συγκεκριμένη παραπομπή αποτελεί επιχείρηση αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκ-παιδευτικών από τον διευθυντή εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, στο πλαίσιο της τακτικής που έχει υιοθετή-σει και επιχειρεί το Υ.Π.Α.Ι.Θ. για την επιβολή της αντιεπαιδευτικής πολιτικής του.

Η ποινικοποίηση από το ΥΠΑΙΘ της μη δυνατότητας παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και αυταρχισμού και να επιβάλει την εφαρμο-γή της τηλεκπαίδευσης από το σπίτι των εκπαιδευτικών.

To Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. εκφράζει τη στήριξή του στις εκπαιδευτικούς και δηλώνει ότι η παρα-πομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδελφισσών μας

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ