Μία άκρως επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη πρόταση για το δημόσια υγεία κατέθεσε ο Λαρισαίος αναπληρωτής διοικητής του δημόσιου νοσοκομείου της Λαμίας Γιώργος Καραβάνας και υποψήφιος βουλευτής τη ΝΔ το 2019, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει άδειες σε ιδιωτικά ασθενοφόρα να κάνουν τις διακομιδές ασθενών προς τα νοσοκομεία και μάλιστα σε συνθήκες Φαρ Ουέστ, αφού όπως λέει τον ασθενή θα τον παραλαμβάνει όποιο φτάσει πρώτο!!!!
Φυσικά πουθενά δεν μας λέει πώς θα είναι στελεχωμένο αυτό το ασθενοφόρο και ούτε τί θα γίνει σε περίπτωση που αυτός που χρειάζεται διακομιδή είναι ανασφάλιστος. Κοινωνικό κράτος τέλος δηλαδή για τον κ. Καραβάνα.
Ολα μπίζνες για τον κ. Καραβάνα που το τερμάτισε φέρνοντας ως παράδειγμα τις εταιρίες ντελίβερι…
Δείτε την ανάρτηση του κ. Καραβάνα που ακούει δημόσιο και βγάζει σπυριά αλλά δυστυχώς δουλεύει για το δημόσιο και πληρώνεται από αυτό.
«Έχετε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να έχουμε food delivery σχεδόν παντού στην επικράτεια σε πολύ σύντομο χρόνο, αλλά όχι και τόσο ικανοποιητική κάλυψη από ασθενοφόρα;
Η απάντηση είναι απλή: τα “ντελιβεράδικα” έχουν αναπτυχθεί με βάση το νόμο της ζήτησης ενώ το δίκτυο ασθενοφόρων έχει σχεδιαστεί κεντρικά από το κράτος, όπου επικρατεί ανορθολογισμός, ευνοϊκές μετατάξεις, κακή συντήρηση κλπ.
Πιστεύω πως αν δίνονταν άδειες ιδιωτικών ασθενοφόρων σε κάθε πόλη, τα οποία θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα φτάσει πρώτο για να παραλάβει το περιστατικό (στα πρότυπα του taxi-beat όπου το πλησιέστερο και καλύτερο ταξί παίρνει την κούρσα) η αγορά σύντομα θα κάλυπτε επαρκώς τις ανάγκες! Το κόστος των ασθενοφόρων θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία (ή και την ιδιωτική ασφάλεια του πολίτη αν διαθέτει τέτοια) χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να πληρώσει τίποτα. Εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελεί τυχόν άσκοπη κλήση (είχε πυρετό το παιδί και ανησύχησα…) οπότε και ο πολίτης θα πληρώνει από την τσέπη του.
Κι αν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή δεν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, υπάρχει πάντα η λύση της επιδότησης στα πρότυπα των άγονων γραμμών. Είναι σίγουρο πάντως πως ο ανταγωνισμός θα ωθούσε τους ιδιώτες να βρουν τρόπο να προσφέρουν καλύτερες, ταχύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες!»