ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΛΙΝΟΥ

Επιστολή προς όλα τα κόμματα απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Κυρίες και Κύριοι
Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση, ακούσαμε την υποψήφια βουλευτή του Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κα Αθηνά Λινού στην ομιλία της, που αφορούσε τις προεκλογικές εξαγγελίες για τα θέματα Υγείας, αν και συνάδελφος και καθηγήτρια, να αναφέρει ότι: όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας,

Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα γρήιιατα μπορούσαμε να του δώσουμε…

Όπως αντιλαμβάνεστε η άποψη, που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού κόμματος, ότι «δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ», προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης. Παραπέμπει σε αναχρονιστικές και ξεπερασμένες απόψεις, αντιτιθέμενες σε θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος και συγκεκριμένα τα άρθρα 451 και 5ξ1Σ, καθώς και το άρθρο 15 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, αλλά και την πάγια νομολογία της ΕΔΔΑ αλλά και του ΣΤΕ.

Ομοίως και ακόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι «τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα γρήιιατα μπορούσαμε να του δώσουμε…», παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού «δυστυχώς» δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ. Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων.

Προφανώς η ομιλήτρια και υποψήφια βουλευτής παραμένει αγκυλωμένη στην ολοκληρωτική εξάρτηση των πολιτών από συντεχνιακές και πολιτικές τακτικές, μη αποδεχόμενη την ιδιωτική πρωτοβουλία, εξαπολύοντας αόριστες και προσβλητικές για τον κλάδο μας απόψεις. Η αφιλοκερδής κοινωνική προσφορά του κλάδου μας, όπως οι επισκέψεις και η προσφορά πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας όπου δεν υπάρχουν παιδίατροι, ή το αγνοεί, ή συσκοτίστηκε και αποκρύφτηκε από την εν λόγω υποψήφια, εμφανίζοντας ως δήθεν πραγματικό γεγονός την αναλγησία των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων.

Φυσικά ουδέποτε θα υποπέσουμε στο ολίσθημα, όπως η παραπάνω υποψήφια πράττει, να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους συναδέλφους μας παιδιάτρους του δημοσίου τομέα, τους οποίους τιμούμε απολύτως. Πλην όμως πρέπει να προστατευτεί η τιμή, η υπόληψη και η κοινωνική προσφορά των ιδιωτών παιδιάτρων, οι οποίοι ουδέποτε είναι «κάποιοι ιδιώτες παιδίατροι..», αλλά πάντα υπήρξαν το στήριγμα και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους (πολλές φορές αφιλοκερδώς) σε πάνω από 70% των παιδιών της Ελληνικής οικογένειας.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε να δημοσιοποιήσετε και να υποστηρίξετε τις απόψεις μας, καθώς όσα ατυχώς αναφέρθηκαν δημοσίως από την παραπάνω υποψήφια βουλευτή, είναι απολύτως συκοφαντικά και προσβλητικά για τον κλάδο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ