Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρθρο του, υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η αυτοκριτική μας είναι δεδομένη: στις εκλογές της 21ης Μαΐου και με δική μας ευθύνη δεν καταφέραμε να φτάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Δουλέψαμε, όμως, πολύ και σε σημαντικό βαθμό τα καταφέραμε να πληροφορηθούν οι πολίτες τις θέσεις και τις προτάσεις μας ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Δεν τρέφουμε, βεβαίως, αυταπάτες για το μιντιακό πόλεμο που δεχθήκαμε και σε αυτές τις εκλογές ούτε κλείνουμε τα μάτια στο «πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα» από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάθε φορά που η συζήτηση έμπαινε στο ζουμί: στην Υγεία, στην Παιδεία, στην καθημερινότητα, στην ακρίβεια, στους πλειστηριασμούς, στο κράτος δικαίου.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, άλλωστε, λένε ψέματα για το πρόγραμμά τους. Άλλα υπόσχονται στον ελληνικό λαό πως θα πράξουν κι άλλα θα κάνουν, όπως φανερώνεται από το Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσαν στις Βρυξέλλες και «μαρτύρησε» ο κ. Σκυλακάκης. Και θα κάνουν, από την άλλη, άλλα για τα οποία ο ελληνικός λαός είτε έμαθε από «μαρτυριάρηδες», όπως ο κ. Πνευματικός, είτε θα μάθει μετά τις εκλογές, αν τις κερδίσει η ΝΔ.

Επιβαλλόταν να σηκωθούμε και σηκωθήκαμε

Το είπε, όμως, κι ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο τόσο λυσσαλέα πολεμούν τα κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα και το κατεστημενο που τα στηρίζει:

«Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς». Κι αυτό κάναμε τον τελευταίο μήνα. Κι ο γράφων και οι συνυποψήφιοί μου στη Λάρισα και στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες συνομιλήσαμε με τους συμπολίτες μας, ακούσαμε τα παράπονα και τις αγωνίες τους, τους μεταφέραμε τις προτάσεις μας για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους κι όλες.

Τους είπαμε για τα επιδόματα που τελειώνουν και την αισχροκέρδεια που θα συνεχίσει να καλπάζει όσο δεν μειώνονται οι έμμεσοι φόροι σε βασικά είδη και στα καύσιμα. Για τις αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό που εισηγούμαστε, για τη ρύθμιση των χρεών κι εξωδικαστικά με υποχρεωτικότητες για τις τράπεζες, για την ενίσχυση των σχολείων, των πανεπιστημίων και του ΕΣΥ με προσλήψεις, εξοπλισμό και κίνητρα στους εργαζόμενους.

Τους μιλήσαμε, εν τέλει, για το σημαντικότερο από όλα τα αγαθά που απολαμβάνουμε, για τις ζωές τους…
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όσο κι εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα στους πολίτες και στις 26 Ιουνίου, όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχουμε πολλούς αγώνες ακόμα να δώσουμε με σημαία τις αρχές και τις αξίες μας. Η επικοινωνία, άλλωστε, μπορεί να κερδίζει κάποιες μάχες απέναντι στην κοινωνία, η κοινωνία όμως θα κερδίσει τον πόλεμο κι αυτή θα είναι μια ημέρα χαράς για όλους κι όλες.

Η ανατροπή των συσχετισμών βρίσκεται προ των πυλών…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ