ΑΔΕΔΥ: ΛΗΨΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση του νομαρχιακού τμήματος Λάρισας

Με αφορμή το από 10-07-2023 «έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων με θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα- κακοκαιρία CIeon» ,το από 11- 07-2023 «έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π, οικ. 37556/ 10-07-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα» και την υπ’ αριθ. 52903/ 26-05-2023 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων», απαιτούμε -ενόψει του επερχόμενου καύσωνα -να εφαρμοστούν ,στο ακέραιο, όλα τα προβλεπόμενα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και επιπλέον:

● Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C, ακόμα και αν αυτό γίνει πριν τις 12:00.

● Τηλεργασία εφόσον είναι εφικτή στις περιοχές που προβλέπεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 40ο C.

● Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς,εγκυμονούσες, κ.λπ.).

● Περιορισμός βαριών εργασιών, συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας(Μέσα Ατομικής Προστασίας) για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

● Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ