ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Με συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών πολέμων πραγματοποιήθηκε χθες δυναμική πορεία στο κέντρο της Λάρισας στο πλαίσιο κινητοποίησης που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, που έχουν τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης, αφού, όπως τόνισαν, αυτές βρίσκονται στην κατεύθυνση της παραπέρα όξυνσης των ανταγωνισμών και της επιτάχυνσης της πολεμικής προετοιμασίας.

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιτάχυνση των “παζαριών” μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης, που γίνονται υπό ΝΑΤΟική εποπτεία και εμπεριέχουν κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αλλά και για την ειρήνη και ευημερία των δύο λαών.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι με ευθύνη όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού η Λάρισα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας παίζουν καίριο ρόλο στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις να τις έχουν μετατρέψει και επίσημα σε αμερικανοΝΑΤΟικά, πολεμικά προγεφυρώματα για επιθέσεις σε βάρος άλλων λαών, απαίτησαν να μην έχει η Ελλάδα «Καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ το σφαγείο», να σταματήσει η παραχώρηση στρατοπέδων, υποδομών κι άλλων διευκολύνσεων για τις αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες, όπως συμβαίνει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, αλλά και να μη βγει κανένας φαντάρος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων, να μη σταλεί πολεμικό υλικό για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε κανένα μέτωπο.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία, την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Τζιμούλης, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, που τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε τις εξελίξεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και όλων των λαών. Γιατί αυτό είναι το ΝΑΤΟ, αυτό σημαίνει και η Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ σηματοδοτούν την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους και, ταυτόχρονα, φορτώνουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη τον λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού που ήδη ζει από πρώτο χέρι τον εφιάλτη της ακρίβειας, τα πετσοκομμένα μεροκάματα, την ενεργειακή φτώχεια, τις διαρκείς ανατιμήσεις. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται η κλιμάκωση, το παραπέρα δυνάμωμα του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής! Να ορθωθεί τείχος στην επικίνδυνη ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς!».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ