4 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Με την αναμενόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά, την έκπληξη του Στέφανου Τζουμάκα και την ανατροπή του Παύλου Πολάκη, ολοκληρώνεται η λίστα των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που ανακοίνωσαν δημοσίως τις υποψηφιότητές τους, στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποψηφιότητα κατέθεσαν ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε τελικά την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, εάν δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης για την εκλογή του προέδρου και δεν μετατεθεί η διαδικασία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω μάθει να πορεύομαι αντίθετα από τη συνείδηση και τις απόψεις μου και για αυτό δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, εκτός από τις υποψηφιότητες θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού.

Βάσει της εισήγησης, το Διαρκές Συνέδριο προτείνεται να διεξαχθεί στις 26-27 Αυγούστου και θα εγκρίνει τυπικά τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του κόμματος. Επιπλέον, προτείνεται να πραγματοποιηθεί εκλογή Προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και στην περίπτωση περισσοτέρων των δύο υποψηφιοτήτων, δεύτερος γύρος στις 10 Σεπτεμβρίου. Τέλος, προτείνεται η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα, θα γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ θα συζητηθούν και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους χειρισμούς και τις υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ