“ΧΡΥΣΗ” Η ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

Η Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στις γυναίκες στο 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 με βολή στα 60,73 χαρίζοντας στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με ένα εξαιρετικό φίνις κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ.

Η Ελίνα Τζένγκο ξεκίνησε με 56,45 μ., συνέχισε με άκυρο, πέτυχε 59,24 μ. στην τρίτη προσπάθεια, βολή που της έδινε έτσι κι αλλιώς το χρυσό μετάλλιο. Η Τζένγκο έβγαλε άκυρες τις δύο προσπάθειες που ακολούθησαν αφού δεν ήταν στα μέτρα που ήθελε και πανηγύρισε την έκτη που ήταν και η μεγαλύτερη. Την ίδια ώρα σύσσωμη η ελληνική ομάδα βρισκόταν πίσω από το χώρο διεξαγωγής του ακοντισμού και πανηγύριζαν την μεγάλη επιτυχία της συναθλήτριας τους. Η Τζένγκο χάρισε στην ομάδα μας το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το 13ο χρυσό και το 33ο στο σύνολο. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στον ακοντισμό των γυναικών, αφού μέχρι σήμερα είχαμε δύο μετάλλια στους Άνδρες.

Η 20χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε σε 23.41 κάνοντας δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα. Η αθλήτρια παρότι φάνηκε να μένει πίσω στα πρώτα 100 μ. μπήκε στην ευθεία με δυνάμεις και σταδιακά ανέβηκε κυνηγώντας ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Η Εμμανουηλίδου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στην απόσταση και το δεύτερο της στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα κατέλαβε την 12η θέση στον πίνακα των μεταλλίων με την Μ. Βρετανία να βρίσκεται στην κορυφή με 14 (7-3-4), την Γαλλία στη δεύτερη με 15 (6-4-5) και την Ολλανδία στην τρίτη με 9 (4-3-2). Συνολικά 23 χώρες κατέκτησαν έστω κι ένα μετάλλιο, ανάμεσα τους και η Κύπρος που κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ