ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Δύο ανακοινώσεις – καταγγελίες η μία για το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας με αφορμ΄γ το θάνατο από θερμοπληξία παράνομα εργαζόμενου διανομέα και η άλλη για το θάνατο εργαζόμενου στην κατεδάφιση της γέφυρας στην Πάτρα εξέδωσε η ΟΕΝΓΕ.

Στην πρώτη ανακοίνωση αναφέρει:
«Αλγεινή εντύπωση και οργή προκαλεί το δελτίο τύπου του διοικητή του νοσοκομείου της Χαλκίδας ο οποίος έσπευσε να ισχυριστεί ότι ο αδικοχαμένος εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του δουλεύοντας σε συνθήκες καύσωνα, δεν ήταν διανομέας, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να συγκαλυφθεί ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές σε δελτίο τύπου διοικητή νοσοκομείου με ιατρικό περιεχόμενο (δηλαδή επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου) να αναφέρεται ποιό … ΔΕΝ είναι το επάγγελμα του ασθενούς ή του θανόντος.Δύο ημέρες μετά και ακόμη ο διοικητής του ΓΝ Χαλκίδας δεν έχει κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά τόσο μερίδα των ΜΜΕ όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας έσπευσαν να αναπαράγουν στις τηλεοράσεις, στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το “δελτίο τύπου” του διοικητή αυτούσιο για να τεκμηριώσουν ότι ο θανών δήθεν δεν ήταν διανομέας προφανώς στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί ένα ακόμα έγκλημα από τα πολλά που μετρούν οι εργαζόμενοι διανομείς που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες ,με ήλιο και με κρύο χωρίς μέτρα προστασίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουμε την ύβρη που διαπράχθηκε σε βάρος του νεκρού και της οικογένειας του. Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποπέμψει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας που παραβίασε κάθε έννοια δεοντολογίας».

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Στην ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο του εργάτη στην Πάτρα τονίζει:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συμπολίτη μας που καταπλακώθηκε από την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους τραυματίες που νοσηλεύονται και στα σωστικά συνεργεία που δίνουν μάχη για τον εντοπισμό πιθανών εγκλωβισμένων.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός προμελετημένου εγκλήματος. Σε 40 βαθμούς, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ημέρα Κυριακή, γίνονταν εργασίες στη γέφυρα. Χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας. Χωρίς καμιά εποπτεία του περιβάλλοντα χώρου. Μια γέφυρα, για τη στατικότητα και την επικινδυνότητα της οποίας έχουν υπάρξει πάμπολλες προειδοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό. Μια γέφυρα που η παραχωρησιούχος εταιρία έχει μετατρέψει σε Γεφύρι της Άρτας, παρότι έχει αποζημιωθεί αδρά από τους φορολογούμενους και όφειλε να την έχει αποδόσει πλήρως λειτουργούσα και ασφαλή στην κυκλοφορία.

Κυβέρνηση, υπουργείο υποδομών και περιφέρεια Δ. Ελλάδας έχουν ακέραια την ευθύνη για το δυστύχημα.

Για άλλη μια μεταφορά αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υποδομών, στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές. Η “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμα υλικά.

Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε τον κατήφορο. Όχι άλλοι νεκροί! Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

Στηρίζουμε τη σημερινή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ