ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ

Οπως αναφέρει η δημοτική αρχή το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και περιλαμβάνει νέα γέφυρα, κυκλικούς κόμβους και αντιπλημμυρικά έργα 

«Ένα έργο πνοής, το μεγαλύτερο που θα έχει γίνει ως τώρα στο Δήμο Τυρνάβου, αυτό της Νότιας Παράκαμψης, βρίσκεται σε ρυθμό υλοποίησης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έως τώρα πορεία, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι εδαφολογικές μελέτες και έως τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχετικά με την μελέτη η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Ως προς αυτό καθ’ αυτό το έργο της Νότιας Παράκαμψης, θα πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο για τα μεγέθη του Δήμου Τυρνάβου, με συνακόλουθα σπουδαία βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, το έργο αυτό θα αποτελέσει έναν ισχυρότατο μοχλό ανάπτυξης για τον Τύρναβο και όλο το Δήμο, με θετικότατες επιπτώσεις στην οικονομία, στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των δημοτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:

«Πρώτα απ’ όλα, θα περιλαμβάνει την κατασκευή μίας νέας σύγχρονης γέφυρας. Συγκεκριμένα θα υπάρχει κυκλικός κόμβος στην είσοδο της πόλης απ’ όπου μέσω της νέας γέφυρας θα εισέρχονται όλα τα οχήματα. Η παλαιά γέφυρα θα λειτουργεί μόνο ως διάβαση πεζών και ποδηλατόδρομος.

Έτσι, θα λυθεί οριστικά το σοβαρότατο υφιστάμενο πρόβλημα της υπάρχουσας παλαιάς, στενής γέφυρας που αδυνατεί να ικανοποιήσει επαρκώς τις ανάγκες της πόλης του Τυρνάβου.

Επιπλέον, η Νότια Παράκαμψη φιλοδοξεί και θα καταφέρει οδηγήσει στην έμπρακτη αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης του Τυρνάβου από το κυκλοφοριακό. Ειδικότερα, με την εφαρμογή της Νότιας Παράκαμψης και το ΣΒΑΚ πλέον θα αποσυμφορηθεί το κέντρο και οι μετακινήσεις των συνδημοτών μας θα πραγματοποιούνται με ταχύτητα και κυρίως με ασφάλεια.

Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, το εμβληματικό έργο της Νότιας Παράκαμψης θα αποτελέσει και ένα ισχυρότατο αντιπλημμυρικό έργο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μελέτη, από τον Άγιο Παντελεήμονα έως και την ήδη υπάρχουσα γέφυρα θα υπάρξει ενίσχυση του αναχώματος, ενώ θα υπάρξει ανύψωση δύο μέτρων, έργο που ΘΑ αποτελέσει ένα εξαιρετικό αντιπλημμυρικό έργο θωράκισης της πόλης του Τυρνάβου η οποία στο παρελθόν έχει πληγεί σοβαρά από πλημμυρικά φαινόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο της Νότιας Παράκαμψης, ένα σπουδαίο έργο πνοής, αποτελεί την κορωνίδα των αναπτυξιακών προσπαθειών της νυν δημοτικής αρχής. Φέρει, λοιπόν, φαρδιά την υπογραφή του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα.
Αναμένουμε, λοιπόν, την εξέλιξη και την πορεία ενός εμβληματικού έργου, του μεγαλύτερου που έχει σχεδιαστεί ποτέ και θα υλοποιηθεί στο Δήμο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ