Β. ΖΑΧΑΡΑΚΟΥΛΗ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος – Νέοι Ορίζοντες» δήμου Τυρνάβου

Με το νόμο 4804/2021 (ΦΕΚ 90/Α/5-6-2021), τροποποιήθηκε το ποσοστό πλειοψηφίας που απαιτείται για την ανάδειξη του επιτυχόντος συνδυασμού στις εκλογές δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων. Ο νόμος αυτός δίνει τη δυνατότητα εκλογής δημάρχου από τον α’ γύρο αν έχει συγκεντρώσει ποσοστό 43% συν μία ψήφο του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων, (αντί για 50% συν μία ψήφο).

Για να είμαι ειλικρινής η θεμελίωση της ΑΡΧΗΣ μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ για το Δήμο μας απαιτεί την λύση του προβλήματος της έλλειψης στοιχειώδους συναίνεσης μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.

Για την ώρα φαντάζει ένα πρόβλημα χωρίς λύση.

Στο πρόβλημα αυτό η παράταξή μας Σύγχρονος Δήμος – Νέοι Ορίζοντες φιλοδοξεί να καταφέρει να ανταποκριθεί στο μέγιστο, με βασικές αρχές τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Για την ανάπτυξη συναινετικής κουλτούρας στη δημοτική αρχή, ένα παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου των 500 αμπελουργών της επαρχίας Τυρνάβου. Το δε χρέος της δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη δεσμών με τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού έτσι ώστε να συνδράμει την παρουσία του Οινοποιείου σε προγράμματα προβολής στο εξωτερικό.

Δεν πιστεύω στις γραμμικές πορείες. Τίποτα σχεδόν στη φύση και στη ζωή δεν είναι γραμμικό εξάλλου. Ούτε αντιμετώπισα ποτέ την πολιτική ως επάγγελμα, και ούτε πρόκειται. Αντιθέτως, διεκδικώ την ελευθερία των επιλογών και θεωρώ την πολιτική ως ένα μέσο συνεισφοράς και εργασίας για τα κοινά. Γιατί η πολιτική είναι λειτούργημα, αλλά είναι και δουλειά. Πολλή δουλειά, για την οποία έχω την ίδια όρεξη όπως όταν πρωτοξεκίνησα.

Αν όλοι, ανεξαιρέτως, είμαστε πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουμε, να λύσουμε και όχι να δημιουργήσουμε προβλήματα, μπορούμε να φτιάξουμε έναν φιλόξενο τόπο του πολιτισμού, των χρωμάτων, των γεύσεων και του κρασιού. Ισχυρή βούληση χρειάζεται.

Κατ’ εμέ, η θεμελίωση της ΑΡΧΗΣ μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ για το Δήμο μας ως σκοπός κοινού ενδιαφέροντος μπορεί να ιδωθεί στο γενικότερο πλαίσιο της συνεργασίας των 500 αμπελουργών.

Αυτά μέχρι σήμερα. Για το μέλλον, για την πόλη και τα χωριά μας, τους ανθρώπους τους, τις υποδομές τους, τον πολιτισμό τους, την καθημερινότητά τους, μέχρι τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε διεξοδικά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βαρβάρα Ζαχαρακούλη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ