ΣΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

Στο ετήσιο αντάμωμα των Σκαμνιωτών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών παραβρέθηκε αντιπροσωπία υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου, με τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή. Η Σκαμνιά είναι ένα μαρτυρικό χωριό που υπέστη της συνέπειες του φασισμού αφού κάηκε ολοσχερώς το 1943, οδηγώντας στο ξεριζωμό του συνόλου του πληθυσμού του.

Ο φασισμός, ο ναζισμός και ο ρατσισμός είναι παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος. Έχουμε τη πεποίθηση ότι για να μπορέσει σήμερα ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, να έχει αποτέλεσμα, απαιτείται να καταπολεμηθεί συνολικά η επιχείρηση της ΈΈ, κυβερνήσεων και άλλων παραγόντων να παραχαραχθεί η ιστορική αλήθεια. Τιμάμε τον αγώνα του ΈΑΜ και του ΈΛΑΣ στη χώρα μας ενάντια στην τριπλή κατοχή, καθώς και τις ηρωικές προσπάθειες να διασωθούν όσες περισσότερες οικογένειες Έβραίων Έλλήνων ήταν δυνατό, κατά τη διάρκεια του πογκρόμ των δυνάμεων κατοχής.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Σκαμνιωτών που διοργανώνει, το ετήσιο αντάμωμα καθώς και το ετήσιο μνημόσυνο για την ημέρα Μνήμης του ολοκαυτώματος και την προσπάθεια να ενταχθεί το χωριό στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών.

Τέτοιες δράσεις ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσα στους συντοπίτες τόσο μεταξύ τους όσο και με τον τόπο τους και ενισχύουν των αγώνα κατά του φασισμού σήμερα αφού διατηρούν στη μνήμη όλων τις ολέθριες συνέπειες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ