Υπεγράφη η σύμβαση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης που είναι προϋπολογισμού 807.240 €
Τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Καλλιθέας, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας «ΝΤΟΥΡΑΣ ΡΙΖΟΣ &ΣΙΑ ΕΤΕ», κ. Ντούρα Ρίζο, με έδρα την Λάρισα.
Το έργο έχει τίτλο «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης ενέργειας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλλιθέας του Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 807.240,00 € (ΦΠΑ 24%) και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020.
«Ένα σημαντικό έργο θα υλοποιηθεί σε ακόμα ένα σχολείο του δήμου μας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλλιθέας, το οποίο θωρακίζεται πλήρως. Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου ένα έργο προϋπολογισμού 807.240,00 ευρώ, έρχεται μετά από χρόνια να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο σχολείο. Οι παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου πραγματοποιούνται εντατικά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσιας καθώς και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας», τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.
Τεχνική Περιγραφή
Η μελέτη αφορά σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που πρόκειται να υλοποιηθούν στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καλλιθέας Ελασσόνας, το οποίο κατασκευάστηκε το 1985 και αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο, όπου χαρακτηρίζεται από παντελή απουσία θερμομόνωσης σε όλο το εξωτερικό κέλυφος του, ενώ τα υφιστάμενα κουφώματα είναι παλαιού τύπου αλουμινίου συρόμενα , χωρίς πιστοποιητικά που να αφορούν τους συντελεστές θερμικής αγωγιμότητάς και αντίστασης.
Αντικείμενο της Μελέτης Εφαρμογής αποτελούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
Θερμομόνωση κελύφους (τοίχο, δώματα, στέγες)
Αντικατάσταση κουφωμάτων
Αντικατάσταση Θέρμανσης
Φωτιστικών
Η επιλογή των υλικών και εγκαταστάσεων γίνεται με γνώμονα τη βέλτιστη σχέση κόστους – απόδοσης. Λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα αξιοποίησης τοπικών πόρων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.