ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΡΙΤΖ Κ26 Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Καλή εμφάνιση και για τον Θωμά Οικονόμου με την ομάδα Μπριτζ Κ16

Νέα τεράστια επιτυχία για το ελληνικό μπριτζ αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων νέων που διεξήχθη στις 31/7 έως 7/8 στο Veldhoven της Ολλανδίας, με την ελληνική αποστολή να συμμετέχει στις κατηγορίες Κ26 και Κ16 και να επιστρέφει με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο!

Ο αθλητής του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας (Ο.Α.Μ.Λ.) Παναγιώτης Σκορδάς μετά το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Εθνικό Πρωτάθλημα ζευγών νέων, πέτυχε ιστορική πρόκριση στους οκτώ του πρωταθλήματος Κ26 κατακτώντας την 6η θέση ανάμεσα από 24 ομάδες στο πρώτο γύρο. Μετά από τον αποκλεισμό στην φάση των οκτώ από τους τελικά πρωταθλητές στην κατηγορία Ολλανδούς, η ομάδα των Κ26 συμμετείχε στο ανοιχτό πρωτάθλημα μαζί με άλλες 49 ομάδες όλων των κατηγοριών ( Κ21, Κ26, Κ26W, Κ31) όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την ομάδα των Η.Π.Α, φέρνοντας έτσι ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο μετά την επιτυχία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε ένας ακόμα αθλητής του Ο.Α.Μ.Λ., ο Θωμάς Οικονόμου που αγωνίστηκε στην κατηγορία Κ16. Στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος η ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί, τερματίζοντας 14η στους 20, συνεχίζοντας έτσι στον μικρό τελικό όπου τελικά κατέλαβε την 11η θέση. Ήταν μια εξαιρετική πρώτη εμφάνιση σε μεγάλες διοργανώσεις που αποκομίστηκαν σημαντικές εμπειρίες, με τα παιδιά να δίνουν “ραντεβού” για προπονήσεις και προετοιμασία για το επόμενο τουρνουά!

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας είναι από τους λίγους ομίλους μπριτζ της Ελλάδας που παράλληλα με τα μαθήματα ενηλίκων έχει και τμήμα για παιδιά και η συμμετοχή και μόνο δύο αθλητών της Λάρισας στην εθνική ομάδα νέων μας κάνει υπερήφανους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ