ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 18 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΔΑΔΙΑ

«Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Η παραπάνω ανατριχιαστική, εμετική όσο και ντροπιαστική αναφορά έγινε από παρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ News, προκαλώντας σάλο και σωρεία αντιδράσεων, τη στιγμή μάλιστα που βουλευτές επιδίδονται σε ρητορική μίσους, ενώ πολίτες οργανώνουν ρατσιστικά πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών, με αφορμή τις πυρκαγιές.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέργιου Καλπάκη, που κάλεσε τη δημόσια τηλεόραση να ζητήσει «συγγνώμη», τονίζοντας ότι «καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μετράει λιγότερο από άλλες».

«Το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Αυτή η ανατριχιαστική φράση ακούστηκε σήμερα το μεσημέρι από παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ News. Για την ΕΡΤ των κυρίων Ζούλα και Μητσοτάκη οι 18 νεκροί στο δάσος της Δαδιάς δεν ήταν ανθρώπινες απώλειες; Δεν υπάρχουν λόγια.

Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η δημόσια τηλεόραση είναι να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για αυτή την αθλιότητα. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μετράει λιγότερο από άλλες. Η οδύνη και η συμπόνια δεν έχουν εθνικότητα. Τουλάχιστον, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα, ας κρατήσουμε ζωντανό τον ανθρωπισμό μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ