ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Ή Ι.Χ.; ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι σωτήρια, όταν κανονίζουμε τις διακοπές μας. Άλλωστε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι το να αποταμιεύσει κάποιος χρήματα χωρίς να στερηθεί τη διασκέδασή του. Κι ένας τρόπος να το καταφέρει αυτό κανείς είναι να χρησιμοποιήσει άλλες εναλλακτικές στη μεταφορά του. Οι πιθανές λύσεις βρίθουν κι εξαρτώνται από τον βαθμό ταλαιπωρίας, που προτίθεται κανείς να ανεχτεί όσο ταξιδεύει.

Κάποιοι επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο στον προορισμό της επιλογής τους και να βάλουν το αμάξι στο πλοίο, αν πρόκειται για νησί. Επιλογή που θα χαρακτήριζε κανείς ως επίφοβη και μάλλον κουραστική. Εναλλακτικά θα μπορούσαν μήνες πριν να πααρακολουθούν την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου, που εμπιστεύονται, ώστε να εντοπίσουν προσφορές και να κάνουν κράτηση νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση όταν μιλάμε για διακοπές είτε το ταξίδι μπορεί να γίνει οδικά είτε όχι, το να αφήσει κανείς το δικό του όχημα να «αναπαυτεί» μοιάζει μονόδρομος. Αυτό το λογικό συμπέρασμα προκύπτει και από το ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου συνεισφέρει και στην εξοικονόμηση χρημάτων και μακροπρόθεσμα. Ας δούμε πως.

Ενοικίαση αυτοκινήτου vs Ι.Χ. στις διακοπές

Αντί να οδηγήσετε το δικό σας όχημα στις διακοπές, ενοικιάστε ένα. Αν φεύγετε για 5 ή και 7 ημέρες το να ενοικιάσετε όχημα, μπορεί να είναι πιο οικονομικό από το να οδηγήσετε το δικό σας. Παρακάτω επιχειρείται η σύγκριση των δύο επιλογών, ώστε να αναδειχθεί η επικρατέστερη.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Βρείτε όχημα στα μέτρα σας!

Στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε ένα όχημα, που θα καλύπτει τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες. Φανταστείτε την εξής περίπτωση. Διαθέτετε όχημα πόλης και μικρού κυβισμού. Θέλετε όμως να ταξιδέψετε σε ορεινό προορισμό με την παρέα σας και να εξερευνήσετε δύβατα μέρη. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων έχουν πλήρη στόλο από τον οποίο μπορεί να επιλέξει κανείς το όχημα, ώστε να κάνει ακριβώς όλα όσα επιθυμεί στις διακοπές του.

Το ίδιο ισχύει και με την πληθώρα των υπόλοιπων παρεχόμενων επιλογών. Θέλετε απλώς ένα εντυπωσιακό όχημα για να κάνετε τις βόλτες σας; Μήπως προτιμάτε ένα μεγαλύτερο, που θα χωρέσει τις βαλίτσες όλης της οικογένειας, αλλά και παιχνίδια θαλάσσης, καρότσια και λοιπά απαραίτητα σύνεργα; Στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων θα τα βρείτε.

Τα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί να επιβαρύνουν το Ι.Χ. σας

Η ενοικίαση αυτοκινήτου, όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να αναδειχθεί ως οικονομικότερη επιλογή μακροπρόθεσμα. Από αυτή τη σκοπιά οι ενοικιάσεις αυτοκινήτου συνιστούν οικονομικά πιο προσιτή επιλογή. Επιλέγοντας να οδηγήσετε το δικό σας όχημα το επιβαρύνετε με επιπλέον χιλιόμετρα. Αυτομάτως η επιλογή αυτή συνεπάγεται μειωμένη αξία μεταπώλησης. Αντίστροφα ενοικιάζοντας αμάξι για τις μετακινήσεις στις διακοπές σας η επιβάρυνση των εξτρα χιλιομέτρων πηγαίνει στο ενοικιαζόμενο όχημα. Έτσι γλυτώνετε τη φθορά, που θα ρίξει την αξία του αμαξιού σας. Κάτι που οδηγεί και στο επόμενο επιχείρημα.

Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη: Περισσότερα χιλιόμετρα, περισσότερα σέρβις

Αν ακόμη έχετε το δίλημμα: Ι.Χ. ή ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη, η απάντηση είναι απλή. 533 χιλιόμετρα! Με γνώμονα αυτή την απάντηση, θέστε στον εαυτό σας το ακόλουθο, απλό ερώτημα. Προτιμάτε να τα επιβαρυνθεί το δικό σας όχημα ή ένα ενοικιαζόμενο; Από την απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσετε ως και τα μέρη, που θα επισκεφθείτε, όποιος κι αν είναι ο προορισμός, σημαίνει, ότι αφενός επιβαρύνετε το αμάξι σας με περισσότερα χιλιόμετρα. Περισσότερα χιλιόμετρα σημαίνει, ότι θα χρειαστεί να επισκεφθείτε τον μηχανικό σας για σέρβις μια ώρα αρχύτερα. Συν του ότι ειδικά αν επισκεφθείτε δύσβατα σημεία, μπορεί να προκαλέσετε φθορές, που προφανώς θα χρειαστούν αποκατάσταση.

Ένα ενοικιασμένο όχημα μπορεί να έχει καλύτερη κατανάλωση

Μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ανανεώνει τουλάχιστον κάθε 5 χρόνια τον στόλο της. Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται, ότι θα διαθέτει στο δυναμικό της οχήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό ένα νοικιασμένο όχημα να έχει καλύτερη κατανάλωση από το δικό σας. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται λιγότερα καύσιμα. Ιδίως σε περιόδους, όπως η τωρινή όπου οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτιναχθεί, θα καταφέρετε την πολυπόθητη εξασφάλιση χρημάτων για την οποία μιλήσαμε στον πρόλογο, χωρίς να χάνετε κάτι από τη διασκέδασή σας. Εξαρτάται βέβαια και από το μοντέλο της προτίμησής σας, αλλά οι καταναλωτές ευνοούνται αυτή την περίοδο ως προς το ζήτημα της κατανάλωσης.

Είναι τελικά η ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα η καλύτερη επιλογή;

Αναφορικά με το αν η ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα συμφέρει ή όχι, θα πρέπει κάποιος να κάνει έρευνα, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν κάθε αποφασή για το που θα διαθέσουμε τα χρήματά μας. Υπολογίστε πόσες μέρες θα λείψετε και για πόσο θα χρειαστείτε όχημα. Κάντε τον λογαριασμό να δείτε, αν σας συμφέρει. Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν είναι κάθε εποχή και κάθε φορά οικονομική. Συνήθως όμως αποδεικνύεται πιο προσιτή επιλογή και μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ