ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΓΑΛΟΓΑΒΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Τυρνάβου με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή βρέθηκε στην περιοχή μαζί με τον τοπικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο Ντίνο Μουσιάρη και τους Υποψήφιους Συμβούλους, Αρβανίτη Νίκο, Γκουντελίτσα Ζήση, Νταλαγιάννη Νίκο, Ζορμπά Χρήστο, Χατζηκράχτη Παναγιώτη. Μετά από ενημέρωση που έγινε από τους κατοίκους του χωριού και τις διαπιστώσεις του κλιμακίου σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

«Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκονται για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Δαμασίου που πλήττονται αυτήν την φορά από τις πλημμύρες καθώς το ρέμα της Γαλογαύρας έσπασε προκαλώντας προβλήματα στο πολύπαθο χωριό.

Πολλά από τα προβλήματα και τις καταστροφές που επέφεραν οι βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί, αν είχαν γίνει επιπλέον έργα αντιπλημμυρικών υποδομών και αν η προστασία της ζωής του λαού και της περιουσίας του ήταν προτεραιότητα για το κράτος.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας των Δημοτικών Αρχών, διότι παρά την εξέλιξη της επιστήμης και τη δυνατότητα έγκαιρης πρόγνωσης ενός καιρικού φαινομένου, όσο ακραίο κι αν είναι, τόσο σε ό,τι αφορά την εκδήλωση όσο και την εξέλιξή του, και ενώ τα μέσα πρόληψης έχουν πολλαπλασιαστεί, το αστικό κράτος προτάσσει έργα για τη στήριξη και την ενίσχυση των λίγων και όχι υποδομές για τις λαϊκές ανάγκες, όπως έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, ενταγμένα σε ένα συνολικότερο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα θετικό απ’ αυτούς. Με τον αγώνα του και την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, γρήγορες και πλήρεις αποζημιώσεις, γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, ένα ολοκληρωμένο σύστημα έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης».

Φούσκωσε και πάλι η Γαλογάβρα

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο χείμαρρος φούσκωσε και πάλι απειλώντας σπίτια, καλλιέργειες και περιουσίες στην περιοχή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ