ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών για τις καταστροφές που προκάλεσε η πλημμύρα

Ένας λαός ανυπεράσπιστος, απέναντι σ’ ένα εχθρικό κράτος, που δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας απ’ τα φυσικά φαινόμενα.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει και από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, που μετρά την πλήρη καταστροφή των καλλιεργειών στην Καλλιπεύκη, την καταστροφή μεγάλου μέρους του δρόμου, δίπλα στο κεντρικό ρέμα, στους Γόννους, τον κίνδυνο τεράστιας καταστροφής τόσο σε υποδομές όσο και σε καλλιέργειες, δίπλα στον Πηνειό που “φουσκώνει” και κανείς δεν ξέρει το μέγεθος των καταστροφών της επόμενης μέρας, το “πνίξιμο” των παραλίων, το “βούλιαγμα” του Καλοχωρίου.

Η στάση της κυβέρνησης, των περιφερειών και των δημοτικών αρχών, που αποδίδουν τις συνέπειες στην ένταση και μόνο των φαινομένων, είναι για μια ακόμη φορά το “βολικό άλλοθι”, για τη διαχρονική ανυπαρξία σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων και άλλων υποδομών και δικτύων, για τη λήψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων, αλλά και ο καθαρισμός των καναλιών μέσα στη λίμνη της Καλλιπεύκης, που έχει να γίνει εδώ και μερικές δεκαετίες.

Η κήρυξη του Δήμου Τεμπών σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, κάθε φορά που αντίστοιχα φαινόμενα πλήττουν την περιοχή, δείχνει περίτρανα ότι το ” πάθημα δεν γίνεται μάθημα”.

Η προτροπή της κυβέρνησης προς τους πολίτες ” μείνετε στα σπίτια σας” η ” τρέξτε να σωθείτε”, δεν μπορεί να είναι μονόδρομος.
Δεν μπορεί το καλοκαίρι να καιγόμαστε και όλο τον υπόλοιπο χρόνο να πνιγόμαστε. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως “κανονικότητα”, να βρίσκεται κάθε τόσο ο λαός στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες έγκαιρης πρόβλεψης, αλλά και προστασίας του λαού.

Το πρόβλημα είναι η διαχρονική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, της περιφέρειας και των δημοτικών αρχών, σημερινής και προηγούμενων, που αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία ως “περιττό κόστος”, ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που δεν θεωρεί “επιλέξιμες” τέτοιες δαπάνες. Είναι το αστικό κράτος και οι υποστηρικτές του, που υπηρετούν μόνο το κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλουν και δεν μπορούν να εφαρμόσουν εναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στην πολεοδόμηση, την χωροταξία, την πολιτική προστασία, που να υπηρετούν πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, καλεί όλους τους δημότες , με αφορμή και τις πρόσφατες καταστροφές που μετράμε στον δήμο μας, να σταθούν με ευθύνη μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις 8 του Οκτώβρη, αποδίδοντας “τα του καίσαρος τω καίσαρι”. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα πολιτικών επιλογών αυτών που κυβερνούν το κράτος, τις περιφέρειες και τους δήμους.

Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών ζητά από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τη δημοτική αρχή, να πάρουν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών, την άμεση αποκατάσταση όλων των καταστροφών και την πλήρη αποζημίωση όλων για τις καταστροφές που υπέστησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ