ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ…

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στη Λάρισα που παρατηρούν την φοβερή εξέλιξη του καταστροφικού πλημμυρικού φαινομένου με τον Πηνειό να φουσκώνει όλο και περισσότερο όσο περνάει η ώρα και τη στάθμη του να καταγράφει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ απειλώντας να σκεπάσει όλο και περισσότερες περιοχές στην πόλη της Λάρισας.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί σήμερα η στάθμη του νερού ήταν στα 9,7 μέτρα ύψος που σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΔΕΥΑΛ δεν είχε καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν. Το χειρότερο και πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι προβλέψεις μιλούν για περαιτέρω άνοδο αφού βάσει της χρονοκαθυστέρησης δεν έχει φτάσει ακόμη από την περιοχή των Τρικάλων όλος ο όγκος νερού που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή από τα Τρίκαλα μέχρι και τα όρια της Λάρισας.

Οσον αφορά την πόλη της Λάρισας πλημμυρισμένες είναι αυτή την ώρα η συνοικία του Αγίου Θωμά, η περιοχή των εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης, τμήμα της συνοικίας του ΑΤΑ και της Νέας Σμύρνης, τμήματα της Φιλιππούπολης και του Ιπποκράτη, ενώ κάτω από το νερό είναι το αισθητικό άλσος.

Τη νύχτα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για την περιοχή της Γιάννουλης και της Φαλάνης με τις αρχές να σπάνε τμήμα στο φράγμα της Γυρτώνης ώστε να διοχετευτούν τα νερά στο ποτάμι για να οδηγηθούν στη θάλασσα.

Παράλληλα τεράστιος φόβος επέκτασης των πλημμυρισμένων εκτάσεων υπάρχει στην περιοχή Δένδρων – Πλατανουλίων που βλέπουν καλλιέργειες να έχουν κυριολεκτικά σκεπαστεί από τα νερά, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν ποιμνιοστάσια στην περιοχή από τη Ροδιά μέχρι και τη Γυρτώνη, που φιλοξενεί περισσότερα από 50.000 αιγοπρόβατα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ