Ν.Α.Ρ. & ν.Κ.Α.: ΤΡΕΜΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

Καταγγελία για την επίθεση της αστυνομίας στις συγκεντρώσεις της Λάρισας 10/9 & 12/9

Δεν πρόλαβαν να αποσυρθούν τα νερά από τις πληγείσες περιοχές του κάμπου και η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να προλάβει τη λαϊκή οργή. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού επιτελείου την Κυριακή 10/9, περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και υποσχέσεων για άμεση αποκατάσταση των πληγέντων φαντάζουν σαν ένα χιλιοπαιγμένο θεατρικό που όχι μόνο παραμυθία δεν προσφέρει στο δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας, αλλά προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Την ίδια ώρα, έξω ακριβώς από την Περιφέρεια όπου ο Μητσοτάκης εξήγγελλε τα νέα μέτρα, πλήθος κόσμου μαζεύονταν αυθόρμητα με κεντρικό σύνθημα «Σε σύνορα, σε ράγες, πλημμύρες πυρκαγιές, κράτος και κεφάλαιο θερίζουνε ζωές». Οι διαδηλωτές στοχοποίησαν την κυβέρνηση αλλά και τις διοικήσεις του τοπικού κράτους ως υπαίτιους αυτής της καταστροφής στο θεσσαλικό κάμπο. Η κανονικότητα της ανάπτυξής τους είναι εμφανές πλέον ότι προωθείται εις βάρος του περιβάλλοντος και του λαού μας και σε όφελος των ολιγαρχών.

Γι’ αυτό ακριβώς και το θεατρικό των εξαγγελιών συμπλήρωνε απ’ έξω η ωμή και δολοφονική κρατική βία. Δακρυγόνα, βόμβες κρότου λάμψης ακόμα και πέτρες επιστρατεύθηκαν από την αστυνομία προκειμένου να δοθεί ένα μάθημα υποταγής στους πλημμυροπαθείς Λαρισαίους. Τα όπλα-κανονάκια των δακρυγόνων στόχευαν με ευθεία βολή μες το πλήθος των συγκεντρωμένων. Ως αποτέλεσμα υπήρξαν τραυματισμοί και μάλιστα ένας διαδηλωτής έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι του. Κι όλα αυτά πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδήλωση, οπότε και επιχειρήθηκε αμέσως η διάλυσή της.

Ομάδες ΔΙΑΣ κυνηγούσαν νεολαίους και προχωρούσαν σε τυφλές συλλήψεις μαζικά. Φθάνοντας το βράδυ της Κυριακής στις 27 προσαγωγές που οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα με τον αρχηγό της διμοιρίας των ΜΑΤ να δίνει οδηγίες πριν αρχίσει η συγκέντρωση «Θα μπούμε μες στον κόσμο! Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα στον κόσμο, εντάξει;» αποκαλύπτει την τακτική τους.

Η βίαιη αστυνομική επίθεση στην πόλη μας ήταν συνέχεια και κλιμάκωση της αστυνομικής βίας για παρεμπόδιση και απώθηση συγκεντρωμένων πλημμυροπαθών που διαμαρτύρονταν στον Βόλο και στην Καρδίτσα τις προηγούμενες μέρες κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη και του επιτελείου του. Η αστυνομική καταστολή επαναλήφθηκε ξανά στη Λάρισα στις 12/9 με επίθεση της αστυνομίας 2 φορές μέσα στην πορεία που εξελισσόταν και επιχείρηση να την κόψει στη μέση, χωρίς να τα καταφέρει. Η συγκέντρωση είχε καλεστεί στη Λάρισα με παράλληλες συγκεντρώσεις και σε Καρδίτσα και Βόλο.
Η ωμή καταστολή κυβέρνησης και αστυνομίας έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά την πολιτική της λεηλασίας ανθρώπων και φύσης, της ελεημοσύνης των pass και των επιδοτήσεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ διαλύουν όχι μόνο κάθε εργατική κατάκτηση, αλλά στοχεύουν να διαμορφώσουν ένα άλλο είδος κοινωνίας. Μιας κοινωνίας χωρίς δικαιώματα, ελευθερίες, τρομοκρατημένης, πειθήνιας και χειραγωγήσιμης.

Τους απαντάμε όμως ότι μόνο ο οργανωμένος λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό.
Ως ΝΑΡ-νΚΑ Λάρισας χαιρετίζουμε την προσπάθεια των πλημμυροπαθών για αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνα για την αντίσταση και ανατροπή αυτών των πολιτικών των αστικών κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.
Καταδικάζουμε την προσχεδιασμένη, ωμή και δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους.
Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης σε βάρος των συλληφθέντων.

• ΝΑΡ Λάρισας για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
• νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ