ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΣΜΙΤ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Στη Λάρισα βρέθηκαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κ. Χατζγδάκης και ο αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων επίτροπος της Ε.Ε. κ. Νίκολα Σμίτ για να συζητήσουν με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και εκπροσώπους του συντονιστικού που έχει αναλάβει την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω ο Daniel, αλλά και για να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και τις ανάγκες των πληγέντων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια ο κ. Αγοραστός σε δήλωσή του χαιρέτησε την παρουσία των κ.κ. Χατζηδάκη και Σμίτ στη Λάρισα, τονίζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων ακόμη και με αλλαγή της όλης διαδικασίας στην Ε.Ε. ώστε να γίνει πιο ευέλικτη.


Από την πλευρά του ο κ. Σμιτ δήλωσε συγκλονισμένος από το μέγεθος της καταστροφής, τόνισε ότι οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες σε υποδομές, γεωργία και γενικά στην οικονομία, και σημείωσε ότι η Ε.Ε. θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να βρεθούν οι πόροι που απαιτούνται για την αποζημίωση των πληγέντων.

Τέλος από τον πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε για άμεσες και γενναίες αποζημιώσεις στους πληγέντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ