ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟ

Καθημερινά εκατοντάδες γονείς και παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε πολλές παιδικές χαρές του Δήμου μας. Οι παιδικές χαρές δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις ανάγκες των παιδιών για άθληση και αναψυχή και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.

Ιδιαίτερους κινδύνους εγκυμονεί η παιδική χαρά στην τοποθεσία Συνοικισμός στον Αμπελώνα την οποία και επισκεφθήκαμε μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε όπου διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι τα παγκάκια έχουν σαπίσει και είναι διαλυμένα όπως και οι παιδικές κούνιες καθώς και η βάση της παιδικής τσουλήθρας ενώ τα χόρτα και τα δένδρα θυμίζουν τροπικό δάσος.

Γενικότερα, ο χώρος έχει πολλές «παγίδες» που μπορούν να οδηγήσουν, σε τραυματισμούς παιδιών. Παράλληλα κίνδυνος υπάρχει για τους γονείς αλλά και τους περαστικούς. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στο σύνολο από τις παιδικές χαρές του Δήμου Τυρνάβου.

Ευθύνες έχει η νυν Δημοτική Αρχή αλλά και οι προηγούμενες από το 2011 έως τώρα γιατί δεν μερίμνησαν για την συντήρησή τους. Όλοι οι παραπάνω δεν έχουν στο κέντρο της πολιτικής τους τα παιδιά και τις ανάγκες τους. Το μαρτυρούν τόσο η κατάσταση των Παιδικών Χαρών αλλά και των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών.

Η Παιδική Χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο. Χαίρονται, διασκεδάζουν κοινωνικοποιούνται. Είναι χώρος ψυχαγωγίας και μάλιστα εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο..

Το παιχνίδι στην Παιδική Χαρά είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό σε κάθε γειτονιά πρέπει να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς με τις κατάλληλες προδιαγραφές Παιδικές Χαρές αλλά και με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα παιδιά. Το παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία για τα παιδιά, τόση όσο η δράση, η δουλειά για τους ενήλικες.

Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βιώνει την ανεργία και τη φτώχεια, σήμερα που οι διακοπές στα νέα ζευγάρια γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές με τα παιδιά να ασφυκτιούν στα σπίτια, σήμερα η Παιδική

Χαρά μπορεί και πρέπει να γίνει μια μικρή όαση χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά, αλλά και χώρος επικοινωνίας για τους γονείς.

• Καλούμε όλους εσάς να δυναμώσετε την Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου ώστε άμεσα να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με τις παιδικές χαρές.

• Καλούμε τους γονείς στον αγώνα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ελεύθερη πρόσβαση σε σύγχρονες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές, το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, στη ζωή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ