Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία των συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής

Τη Δευτέρα , οι γονείς των μαθητών του 15ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, του 43ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 19ου Νηπιαγωγείου Λάρισας στην περιοχή του ΑΤΑ, καλούνται να συνοδέψουν τα παιδιά τους στον καθιερωμένο αγιασμό.

Η περιοχή αυτή ήταν ανάμεσα στις πλημμυροπαθείς -από βοθρολύματα- περιοχές της Λάρισας.

Η κοινή αυλή των διδακτηρίων γέμισε με ακαθαρσίες από βόθρους.

Η Δημοτική Αρχή και οι Διευθύνσεις των Δημοτικών φρόντισαν να γίνει εσωτερικός καθαρισμός των σχολείων και απολύμανση. Πλημμελής όμως έως και ανύπαρκτος ήταν ο καθαρισμός σε πολλά σημεία του εξωτερικού χώρου. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η εταιρεία απολύμανσης μας επιβεβαίωσε ότι ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε απολύμανση στην αυλή καθώς δεν υφίσταται απολύμανση πάνω σε λύματα ενώ θα έπρεπε να έχει πλυθεί πρώτα επιμελώς όλος ο εξωτερικός χώρος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για καθαρισμό και απολύμανση εξωτερικών χώρων από τα πλημμυρικά φαινόμενα (Αρ. Πρωτ: Δ1 (δ)/ ΓΠ οικ. 47948) -με λύματα στη συγκεκριμένη περιοχή- και με δεδομένο ότι τα μικρά παιδιά δεν λαμβάνουν πάντα όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις υγιεινής, αγωνιούμε ως γονείς, φοβόμαστε και επιφυλασσόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας τη Δευτέρα στον αγιασμό.

Δυστυχώς, για τις Διευθύνσεις των σχολείων και προφανώς και για τον Δήμο -παρ’ όλα τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα -το πλύσιμο που έγινε ήταν επαρκές. Για εμάς όμως δεν είναι. Επιφυλασσόμαστε με κάθε νομικό μας δικαίωμα σε απόδοση ευθυνών για έκθεση σε κίνδυνο των παιδιών σε μολυσματικούς παράγοντες.

Επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό του αύλειου χώρου των συστεγαζόμενων σχολείων: 15oυ, 43ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας και 19ου Νηπιαγωγείου Λάρισας (περιοχή ΑΤΑ) ,σήμερα Πέμπτη 21/9/23 στις 10.30 το πρωί.

* Η καφέ λάσπη που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι το λιωμένο περιεχόμενο των υπονόμων που επέπλεαν εκεί την προηγούμενη εβδομάδα.
** Είναι ενδεικτική η φωτογραφία της βρύσης από όπου θα πίνουν νερό τα παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ