ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, Ή ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΙΑΤΖΙΑΣ;

Δείτε τί αναφέρει ανακοίνωση απάντηση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων Δημοσίου

– Εξέδωσε ανακοίνωση, χωρίς να ρωτήσει , με την οποία στην ουσία παραπλανούσε τους δημοσίους υπαλλήλους, ισχυριζόμενος ότι το νομοσχέδιο Γεωργιάδη αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα με προφανή στόχο να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι του δημοσίου!

Άρθρο 31 .Προστασία δικαιώματος στην εργασία – Προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 93 του ν. 4808/2021

«4. Όποιος α) παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ελεύθερη και ακώλυτη προσέλευση ή αποχώρηση από τον χώρο εργασίας εργαζομένων οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε απεργία ……………….. τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη. Η επανειλημμένη τέλεση της αξιόποινης πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.».

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οποιαδήποτε παρέμβαση με μικροφωνική έξω από ένα σχολείο ημέρα απεργίας για την προπαγάνδισή της μπορεί να οδηγήσει τον συνάδελφο συνδικαλιστή στη φυλακή. Δεν εννοούμε φυσικά συνδικαλιστές του μεγέθους του προέδρου της ΕΓ Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ που σταθερά είναι με την πλευρά της απεργοσπασίας.

– Αναγκάστηκε ύστερα από τις καταγγελίες που έγιναν να προχωρήσει στην ανακοινοποίησή της!

– Έπειτα από αυτό το φιάσκο αντί να ζητήσει συγγνώμη ή έστω να σιωπήσει, επέλεξε με ένα κείμενο σε ύφος πεζοδρομίου να πετάξει λάσπη σε όσους ορθά του άσκησαν κριτική!

– Συνέχισε με την κατάπτυστη ανακοίνωση-απάντηση να ισχυρίζεται ψευδώς ότι το νομοσχέδιο δεν αφορούσε τον δημόσιο τομέα παρά την επισήμανση δημόσια και από άλλες παρατάξεις των άρθρων που σαφώς αφορούν το δημόσιο!

Καταλαβαίνουμε την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Στην ουσία όμως, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λάρισας με την ανακοίνωση που εξέδωσε -και μετά την καταγγελία άλλαξε – στην ουσία απέδειξε ότι είτε αγνοεί το τι περιέχει το προς ψήφιση νομοσχέδιο , είτε αποτελεί απλά ένα κυβερνητικό παπαγαλάκι που δεν διστάζει ακόμα και μέσα σε αυτό το πνιγηρό τοπίο να υπερασπίζεται τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Είναι φανερό πως δεν αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο ρόλος του συνδικαλιστή ( και μάλιστα του προέδρου της Εκτελεστικής Γραμματείας του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ !) και οφείλει να μας εξηγήσει αν πράγματι αγνοεί τι επιχειρεί η κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων ή απλά είναι σε πλήρη συμφωνία με την κυβερνητική πολιτική.

Για την ιστορία, το νομοσχέδιο αφορά και τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα σε μια σειρά άρθρα και αν είχε κάποια συνδικαλιστική τσίπα θα ζητούσε συγνώμη. Αλλά στην εποχή που ζούμε με τις πλημμύρες «μετά από 16000 χρόνια» μάλλον ζητάμε πολλά. Αρκούμαστε λοιπόν στο ότι μετά τις καταγγελίες αναγκάστηκε να αλλάξει την ανακοίνωση «….για λόγους εύρυθμης λειτουργίας» όπως γράφει στην θλιβερή απάντηση του!

ΥΓ1 . Μέχρι να μελετήσεις το νομοσχέδιο κ. Τζιατζιά δεν θα ασχοληθούμε μαζί σου , ούτε με τα φαιδρά που γράφεις για «μπαχαλάκηδες» και «κουκουλοφόρους», τα οποία συχνά πυκνά εκτοξεύεις για την παράταξη των Παρεμβάσεων, ούτε με την λάσπη που προσπάθησες να πετάξεις στο πρόσωπο του συντρόφου μας Παναγιώτη Ρεμπάπη, είναι γνωστό άλλωστε το ποιόν και η πορεία του καθενός. Τώρα για το που αφιερώνουν οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων τις όποιες συνδικαλιστικές κατακτήσεις και που εσύ πρόεδρε της ΕΓ του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ θα χρειαζόμασταν περί τα 15 γήπεδα χώρο για να τα γράψουμε.

Έχουμε πλέον εμπειρία στο νομό από συνδικαλιστές που μεσουρανούν ελέω κόμματος και μόλις χαθεί η εξουσία ή η κομματική εύνοια εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ