ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΙΣΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες των μαθητριών/μαθητών των πληγεισών περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας και το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής της 1ης ΔΥΠΕ Αττικής του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 15/9 στο Βόλο, το Σάββατο 16/9 στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και την Κυριακή 17/9 στη Λάρισα μεγάλος αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων συμμετείχαν σε δια ζώσης συναντήσεις με στόχο την έκφραση και ανταλλαγή βιωμάτων, την επεξεργασία συναισθημάτων και την ψυχολογική υποστήριξη με βασική επιδίωξη τη διαχείριση κρίσεων. Αρχικά, οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε ομάδες και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ατομική και ομαδική on-line και δια ζώσης υποστήριξη σε μαθητές/μαθήτριες και γονείς, για όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο, με ψυχολόγους του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, την καθηγήτρια, κα. Χατζηχρήστου Χρυσή και τους συνεργάτες της από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, αποσκοπώντας στη διαχείριση του στρες, την ενίσχυση της θετικής σκέψης και την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ