ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΑΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι θα είναι φέτος οι τιμές σε όλες τις ποικιλίες οινοποιήσιμων σταφυλιών που ανακοίνωσε το Οινοποιείο Τυρνάβου μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μελών που υιοθέτησε την πρόταση της διοίκησης, επιβεβαιώνοντας και σχετικά ρεπορτάζ του paidis.com.

Καταθέτοντας την πρόταση ο πρόεδρος του Οινοποιητικού συνεταιρισμού Χρήστος Τσιτσιρίγγος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«H φετινή Συνέλευση τιmών του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού λαμβάνει χώρα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι, μέσα σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο.

Ξεπεράσαμε την πανδημία του κορωνοϊού, μετρήσαμε τις πληγές του καταστροφικού σεισμού, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ενεργειακή κρίση που επηρέασε σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, και φέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας που ισοπέδωσε την Θεσσαλία.

Όλοι εμείς, οι μαχητές της γης, δεν υπήρξαμε ποτέ μοιρολάτρες. Κι αυτό επειδή μάθαμε να δουλεύουμε με τα χέρια μας. Εδώ και δεκαετίες μιλάμε για την προστασία της αγροτικής γης και των παραγωγών από την κλιματική αλλαγή, καταστροφή.

Όταν όλοι θεωρούσαν πως οι περιουσίες τους και οι κόποι από τη δουλειά τους ήταν εξασφαλισμένα, εμείς γνωρίζαμε καλά πως ένα ξαφνικό μπουρίνι, θα μπορούσε να μας στείλει σε αδιέξοδο και κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς να αχρηστευτούν.

Όπως συνέβη με τις βροχές της άνοιξης, με τον παρατεταμένο καύσωνα, που γέμισαν τα χωράφια μας με περονόσπορο.

Συνάδελφοι,

Δουλεύουμε για τον Συνεταιρισμό.

Σκληρά, Μεθοδικά, με σγέδιο και στρατηγική.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα από εδώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε κατορθώσει να μηδενίσουμε τα δάνεια, αυτός είναι ο λόγος που οι παραγωγοί μας θα λάβουν τις μεγαλύτερες τιμές στη χώρα.

Γνωρίζουμε καλά το οικονομικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο κινούμαστε, καθώς επίσης και τον ανταγωνισμό.

Θα ήμουν σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, αν υποστήριζα πως τα επόμενα βήματα θα είναι εύκολα. Θα ήμουν όμως, εξίσου, σε λάθος κατεύθυνση, αν σας παρουσίαζα τα πάντα «μαύρα».

Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, τα στελέχη του Συνεταιρισμού αλλά και οι παραγωγοί, βλέπουν διαρκώς τα βήματα μας, τα αξιολογούν και κάνουν και τις συγκρίσεις.
Εμείς είμαστε εδώ, δυνατοί όσο ποτέ, για να στηρίξουμε τους παραγωγούς, την αμπελοκαλλιέργεια, τα προϊόντα του συνεταιρισμού μας, συνεχίζοντας την σφικτή οικονομική πολιτική, το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα του συνεταιρισμού.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε, να παράγουμε, να σχεδιάζουμε, να καινοτομούμε.

Οι τιμές που αποφασίστηκαν ανά ποικιλία φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ