ΣΤΟ BBC Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στα πλημμυρισμένα και κατεστραμμένα ποιμνιοστάσια στο πεδίο βολής του Αμπελώνα βρέθηκε πρόσφατα ρεπόρτερ του παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικού δικτύου BBC για να δει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η κακοκαιρία «DANIEL» και να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο πρωτόγνωρες εικόνες καταστροφής σε έναν νευραλγικό για την εθνική οικονομία κλάδο.

Η ελληνικής καταγωγής ρεπόρτερ του δικτύου Μαρία Μαργαρίνη συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και πλημμυροπαθή Ζήση Παρλίτση ο οποίος μιλώντας βάσει και των προσωπικών βιωμάτων μετέφερε σε όλο τον κόσμο την πραγματική εικόνα και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, διεθνοποιώντας ένα πρόβλημα που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται την άμεση και γενναία στήριξη της Ε.Ε.

Αλλωστε για αυτό το λόγο ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι που επρόκειτο να έλθει στην περιοχή την προηγούμενη Τετάρτη και ανέβαλε την επίσκεψη λόγω της κακοκαιρίας θα έλθει στη Λάρισα και κατά πάσα πιθανότητα στα πλημμυρόπληκτα ποιμνιοστάσια του Αμπελώνα την ερχόμενη Πέμπτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ