ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ ΤΑ ΔΕΛΕΡΙΑ

Σε συγκέντρωση κατοίκων μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Τυρνάβου

Θερμής υποδοχής έτυχε χθες στα Δελέρια ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι ο οποίος, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού του, επισκέφθηκε την κοινότητα, συνομίλησε με κατοίκους και μίλησε σε συγκέντρωση γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό. «Το μήνυμα της νίκης στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου εστάλη και από τα Δελέρια», τόνισε ο κ. Αμάρι εν μέσω χειροκροτημάτων των παρισταμένων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνέχεια, ασκώντας έντονη κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης, θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών: «Θα συνεχίσουμε, είπε, με μια Δημοτική Αρχή που αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών σας, ανεπαρκής στη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητάς σας, αδιάφορη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων των κοινοτήτων του δήμου μας ή θα κάνουμε το μεγάλο βήμα, θα σηματοδοτήσουμε με την ψήφο μας την αναγέννηση της ελπίδας στον δήμο Τυρνάβου, θα αναδείξουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών μας κοινοτήτων σε προτεραιότητα άμεσης υλοποίησης;»

Ο κ. Αμάρι τόνισε με έμφαση πως ο συνδυασμός του «μπορεί να εγγυηθεί τη νέα πραγματικότητα που μπορεί να πάρει σάρκα και οστά μέσα στην επόμενη πενταετία», ενώ στηλίτευσε τη στάση του δημάρχου κ. Κόκουρα αναφορικά με «το απολύτως ελλειμματικό ενδιαφέρον του» για τα Δελέρια.

«Αυτό, συνέχισε, εύκολα το διαπιστώνει κανείς αν ρίξει μια ματιά στις υποδομές της περιοχής, την υποβάθμιση των χώρων άθλησης, τον κοινόχρηστο φωτισμό, την ολική σχεδόν απουσία από τον δήμο μας δραστηριοποίησης στα ζητήματα του πολιτισμού». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, και συνεχίζοντας την κριτική του στην Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, ο κ. Αμάρι τόνισε: « Ακούμε τον απερχόμενο δήμαρχο να επιδίδεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί σε μια άνευ προηγουμένου επιθετική κριτική στην… αντιπολίτευση.

Ξεχνά ότι στις εκλογές πρωτίστως κρίνεται η δημοτική αρχή. Ξεχνά ότι επί μία τετραετία μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα. Κι όμως δεν τα έκανε. Αντί λοιπόν να κάνει την αυτοκριτική του επιτίθεται σ’ εμάς και την παράταξή μας. Τον καταλαβαίνουμε. Αντιλαμβάνεται από τα μηνύματα που λαμβάνει, από κάθε γωνιά του δήμου μας, πως η θητεία του ολοκληρώνεται. Κι αυτό δυσκολεύεται να το αποδεχθεί. Οι δημότες μας όμως ακριβοδίκαια , αποτιμώντας όσα έκανε και, κυρίως, δεν έκανε, θα θέσουν τέλος στην θητεία του.

Στέλνοντας συγχρόνως ένα μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗΣ. Εμείς δεν πρόκειται να αναλωθούμε σε υποσχέσεις που θα καταλήξουν ανεφάρμοστες επαγγελίες λίγο καιρό μετά. Ούτε θα σας πούμε για το τι ΘΑ κάνουμε, αλλά για το τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε». Αναφερόμενος ειδικότερα στις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού του για τα Δελέρια σημείωσε:

• Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον πρωτογενή τομέα και τους παραγωγούς καθώς και τους κτηνοτρόφους. Όπως θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε στο πρόγραμμά μας, και για ολόκληρο τον δήμο μας, έχουμε προβλέψει την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών καναλιών, την επαναλειτουργία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, την καθιέρωση γραφείου ενημέρωσης του αγροτικού & κτηνοτροφικού κόσμου για τα ευρωπαϊκά και λοιπά προγράμματα που τους αφορούν.

• Θα υλοποιήσουμε, επιτέλους, το φράγμα των Δελερίων, έργο πνοής για τον δήμο μας αλλά και ευρύτερα για την Π.Ε. Λάρισας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι μελέτες που έγιναν πριν χρόνια για το έργο αυτό έχουν μείνει στα συρτάρια. Το ενδιαφέρον της απερχόμενης δημοτικής αρχής για την προώθησή του ήταν ανύπαρκτο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί. Αποτελεί δέσμευσή μας η υλοποίησή του μέσα στην προσεχή πενταετία.

• Η φροντίδα μας για την καθημερινότητα των δημοτών σε όλες τις κοινότητες θα είναι διαρκής και σταθερή. Καθαριότητα, αποκομιδή απορριμμάτων, ανακύκλωση, προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος που διαθέτει συνολικά ο δήμος μας, δημοτικός φωτισμός, φωταγώγηση του Αγίου Αθανασίου στην κοινότητά σας.

• Δημιουργία χώρων σε κάθε τοπική κοινότητα για την ορθή διαχείριση της αλληλογραφίας και την καταβολή των συντάξεων ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη ταλαιπωρία των δημοτών.

• Καταγραφή και σήμανση όλων των αδέσποτων ζώων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Τυρνάβου έκανε μνεία «στην πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου του, στις γυναίκες και τους άνδρες που ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης συμπορεύονται μαζί του με μόνο κίνητρο την προσφορά στον τόπο όπου γεννήθηκαν, ζουν και δραστηριοποιούνται» , ειδική αναφορά στους τοπικούς συμβούλους των Δελερίων και κατέληξε: «Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου σας καλώ όλους να μας εμπιστευτείτε.

Μπορούμε να κάνουμε το αύριο στον τόπο μας καλύτερο. Έχουμε το όραμα, το σχέδιο, το πρόγραμμα και όρεξη να κάνουμε πράξη όσα λέμε. Με την ψήφο σας ανοίγει ο δρόμος της ελπίδας και της αισιοδοξίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ