Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ – ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ»

Δήλωση του Β. Κόκκαλη για το νομοσχέδιο περί φορολόγησης επαγγελματιών

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει το δόγμα «προεκλογικές ελαφρύνσεις – μετεκλογικές οριζόντιες επιβαρύνσεις» τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Η νωπή λαϊκή εντολή που έλαβε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του, με σημαία του την δήθεν πολιτική προστασία της μεσαίας τάξης, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, πολύ σύντομα προσβάλλεται και εκμηδενίζεται από την πολιτική που εφαρμόζει.

Με άκρατο λαϊκισμό και δημαγωγία υπέρ των αυτοαπασχολούμενων, κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, την οποία όμως ήδη προδίδει αναίσχυντα, εξαπατώντας ευθέως το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Το φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι εντελώς ανακόλουθο με τις ελαφρύνσεις που υποσχόταν, γιατί δημιουργεί στους αυτοαπασχολούμενους επιβαρύνσεις και μάλιστα οριζόντιες, θεσπίζοντας τεκμαρτό εισόδημα και οδηγώντας τους φορολογούμενους σε απόλυτη εξαθλίωση, καθώς θα καταβάλλουν φόρο που δεν αναλογεί στα πραγματικά τους εισοδήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης και το οικονομικό του επιτελείο, ωσάν «άριστο», θα έπρεπε να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή με ένα σύστημα ελέγχων, και όχι με το να επιβάλλει την «εύκολη», αλλά άδικη λύση των οριζόντιων φόρων στη βάση του «τεκμαρτού εισοδήματος», επιβαρύνοντας τους μη έχοντες. Εξάλλου σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα έκαστος φορολογείται με βάση τα πραγματικά (και όχι τα «τεκμαρτά») εισοδήματά του.

Εν έτει 2023 εξακολουθούμε στην Ελλάδα να πορευόμαστε με προεκλογικές ελαφρύνσεις και μετεκλογικές οριζόντιες επιβαρύνσεις, οι οποίες θα περάσουν στην λήθη της ιστορίας μέχρι τις επόμενες εκλογές, με νέα τότε πρόσκαιρα ψηφοθηρικά «δωράκια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ