ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καλεί στο συλλαλητήτριο το Σάββατο 4/11/2023 12.00μμ στην κεντρικη πλατεία στα πλαίσια της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενημερώνει ότι σε περίπτωση βροχής θα διεξαχθεί στο 4ο δημοτικό σχολείο Λάρισας στην οδό Κουμουνδούρου 19.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα του ΕΡγατικού Κέντρου αναφέρονται τα εξής:

«Η Διοίκηση ίου Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και στηρίζει του δικαίωμα του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης.
Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται όλες αυτές τις μέρες δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εδώ και χρόνια αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών καιτραυματιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες.
Σε όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από όλο το φάσμα του ευρωατλαντικού πολιτικού «μπλοκ» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» κ.ά.), Βάζει πλάτη στη μεγαλύτερη δολοφονική επιχείρηση κατά ενός «μαντρωμένου» λαού στηγιγαντιαία παγκόσμια φυλακή, στη Γάζα.
Έχει ήδη σπάσει κάθε «κοντέρ» καταμέτρησης απωλειών, με πάνω από 6.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, 18.000 τραυματίες, 2.500 νεκρά παιδιά, ένα νεκρά κάθε 15 λεπτά. Ο παλαιστινιακός λαός, που Βασανίζεται εδώ και 7 ολόκληρες δεκαετίες, σήμερα καίγεται στο γκέτο της Γάζας και πεθαίνει χωρίς φάρμακα, μέσα σε ρημαγμένες νοσοκομειακές μονάδες που στερούνται και τα στοιχειώδη, με ισοπεδωμένα πάνω από 170.000 σπίτια και 160 σχολεία και εκκλησίες. Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές καταγράφονται και στη Δυτική Όχθη, στο Λίβανο, στη Συρία. Η Μέση Ανατολή άρχισε να φλέγεται, ένα βήμα από την Κύπρο, ούτε δυο βήματα από τη χώρα μας.
Με φόντο τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και τη «στρατηγική σχέση» Ελλάδας – Ισραήλ, που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, τα αστικά επιτελεία λυσσάνε απέναντι σε οτιδήποτε ξεσκεπάζει την ευρωΝΑΤΟική μονοφωνία. Το έργο είναι γνωστόι

Όποιος καταγγέλλει το χρόνιο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για τοντερματισμό της είναι… φιλο-«τρομοκράτης».

Είναι φανερό ότι ο πραγματικός τρομοκράτης είναι το αστικό κράτος του Ισραήλ που με τον τακτικό στρατό του διαπράττει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Ενός λαού που ακόμη περιμένει την δημιουργία του δικού κράτους.

Από το 1948 μέχρι σήμερα, η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν εγκρίνει αναρίθμητες αποφάσεις και ψηφίσματα που επιβεβαιώνουν τα αναφαίρετα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, τα οποία ωστόσο γίνονται κουρελόχαρτα από το ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες των Ευρωατλαντικών συμμάχων του. Σε αυτές περιλαμβάνονται αποφάσεις που προβλέπουν ρητά τον άμεσο τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης, τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, το δικαίωμα επιστροφής και αποκατάστασης των Παλαιστίνιων προσφύγων που διώχτηκαν βάναυσα από τις εστίες τους, την κατεδάφιση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμένα παλαιστινιακά εδάφη, τους οποίους το Ισραήλ επεκτείνει συνεχώς, κ.ά.

Χαρακτηριστικά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το διάστημα 1947 – 2022 έχει εγκρίνει συνολικά 684 αποφάσεις για το παλαιστινιακό ζήτημα. Παρόλα αυτά η διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, με την πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο κράτος – δολοφόνο, είναι ένα από τα πιο αποκαλυπτικά και εξοργιστικά παραδείγματα για το πώς το περιβόητο «Διεθνές Δίκαιο» κόβεται και ράβεται πάντα στα μέτρα των διαφορετικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, και σε βάροςτωνλαών.

Σε αυτό το πλαίσιο και η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί τις υποχρεώσειςτης ως μέλοςτου ΝΑΤΟ καιτης Ε.Ε. στηρίζοντας το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, ακόμη και σε ψήφισμα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που καλεί σε «ανθρωπιστική εκεχειρία» οτη Γάζα να απέχει από την ψηφοφορία.
Αποδεικνύεται ότι το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν στον Παλαιστινιακό λαό είναι αυτό της σιωπής και όχι το δικαίωμα στην αυτοάμυνας και στην απελευθέρωση από την κατοχή.
Ενώνουμε την φωνή μας και δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού.

• Καταδικάζουμε την χερσαία εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
• Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
• Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
• Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
• Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού..
• Να σταματήσει να είναι η πόλη της Λάρισας ΝΑΤΟΐκό ορμητήριο, να φύγουν οι αμερικάνικες δυνάμεις από την 110 ΠΜ, να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟίκές βάσεις στην χώρα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ