ΟΜΟΦΩΝΟ «ΝΑΙ» ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι σύμβουλοι της ΣΥΝ Πολιτείας και ο ανεξάρτητος Χρ. Μάμμος

Με ομόφωνη απόφασή του το δ.σ. του δήμου Τυρνάβου σε σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση ενέκρινε το ψήφισμα που κατέθεσε στο σώμα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου ύστερα από σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της περιοχής, ενάντια στο κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε αναφέρει τα εξής

«Η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στον Τύρναβο προκαλεί την απόλυτη αντίδραση του Συλλόγου μας και των μελών μας, εμπόρων -επιχειρηματιών του Δήμου Τυρνάβου.

Η αναγκαιότητα να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του υποκαταστήματος είναι αναντίρρητη και δεν συνάδει με την σημαντική οικονομική ανάπτυξη και δραστηριότητα και με τον σημαντικό αριθμό κατοίκων, επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής και επισκεπτών που συναλλάσσονται μέσω του τραπεζικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Επιπροσθέτως, η ως άνω απόφαση του τραπεζικού Ιδρύματος λαμβάνει χώρα σε μια χρονική περίοδο αδήριτης ανάγκης ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή και τον Δήμο Τυρνάβου και ως εκ τούτου είναι κρίσιμο να μην αποστερηθούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης».

Μετά από τη σημερινή απόφαση και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου εκφράζει από κοινού με τον Σύλλογο την κάθετη διαφωνία του προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και συγκεκριμένα προς την απόφασή της περί αναστολής του υποκαταστήματος, αφετέρου δε ζητά να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και εντέλει να αναθεωρηθεί η πρόθεσή της για το κλείσιμο του υποκαταστήματος, το οποίο είναι απόλυτα αναγκαίο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, συμβάλλοντας στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και στην οικονομική δραστηριότητα των εμπόρων και των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.

ΑΠΟΝΤΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σημερινή συνεδρίαση απουσίασαν οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΝ Πολιτείας αλλά και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρ. Μάμμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ