ΣΤΙΣ 12.00 μ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, 2.035 κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, θα δουν στους λογαριασμούς τους τις προκαταβολές αποζημιώσεων για τις απώλειες που υπέστησαν στο ζωικό κεφάλαιο από την καταιγίδα Daniel, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις». Το σύνολο της προκαταβολής ανέρχεται σε 16.528.449 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αυγενάκη «οι πληρωμές για τη φυτική παραγωγή θα γίνουν την επόμενη Παρασκευή και θα αντιστοιχούν σε 30.088 δηλώσεις, με τιμές σαφώς βελτιωμένες ανά προϊόν».

Οπως υποστήριξε ο υπουργός οι πληγέντες παραγωγοί, μέχρι σήμερα, υπενθύμισε ότι έχουν λάβει από την Κρατική Αρωγή ένα πρώτο βοήθημα ύψους 19 εκατ. ευρώ (δόθηκε σε 9.076 αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις).

Ακολουθούν οι προκαταβολές αποζημιώσεων για τις οποίες με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν πιστωθεί στον ΕΛΓΑ αρχικώς 150 εκατ. ευρώ και αναμένεται να υπάρξει συνέχεια μέχρι του ποσού που θα χρειαστεί όταν ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις για να γίνει εξόφληση, ενώ υπάρχουν και τα πρόσθετα μέτρα του ΥΠΑΑΤ ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα ή δεν απαιτείτο, να ασφαλίσουν την παραγωγή τους στον ΕΛΓΑ και 1,5 εκατ. ευρώ για τους αλιείς της περιοχής, ως απώλεια εισοδήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ