ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ…

Από την ημέρα που ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την Ελλάδα, Ελντοράντο της φοροδιαφυγής και τους φτωχούς βιοπαλαιστές φοροφυγάδες, τα συστημικά και καλοταϊσμένα ΜΜΕ της χώρας έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια να μας πείσουν ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες και κατ΄ επέκταση αυτοί που ευθύνονται για την κακοδαιμονία και την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Εχοντας υιοθετήσει πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί εισοδήματος μεγαλύτερου των 10.000 € για όλους ανεξαιρέτως τους βιοπαλαιστές είτε είναι στην Αθήνα και σε τουριστικό προορισμό είτε στην επαρχία, και μάλιστα επιχειρούν να συγκρίνουν τα ασύγκριτα μαγειρεύοντας αριθμούς και στοιχεία για να υπηρετήσουν το αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο ένας εργαζόμενος σε μία επιχείρηση δεν μπορεί να κερδίζει περισσότερα από το αφεντικό.

Ξεχνούν σκόπιμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στην Ελλάδα είτε αμείβεται με μισθό μικρότερο των 600 €, είτε είναι είναι ανασφάλιστοι, ή μισοασφαλισμένοι και υποαπασχολούμενοι με ακόμη μικρότερες αποδοχές, ενώ ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι τους οποίους επικαλούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν εισόδημα μεγαλύτερο των 10.000 €, όσο για τους συνταξιούχους που επίσης είναι η σημαία τους ας μην αναφερθούμε καλύτερα…

Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης χρησιμοποιούν από τη μία το μέσο όρο του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων στον οποίο υπολογίζονται μισθοί και αποδοχές στελεχών, αξιωματούχων, κ.λπ. ακόμη και τον μέσο όρο των συντάξεων στις οποίες περιλαμβάνονται συντάξεις δικαστών, βουλευτών, κρατικών λειτουργών, αξιωματικών κ.λπ. και τον συγκρίνουν με το χαμηλότερο εισόδημα που δηλώνουν επαγγελματίες.

Εύλογο είναι μία τέτοια σύγκριση να οδηγήσει στο συμπέρασμα που θέλουν να βγει που βαφτίζει φοροφυγάδες τους βιοπαλαιστές ή τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες που προσπαθούν να σταυρώσουν πελάτη.

Σκόπιμα επίσης αποκρύπτουν ότι μία μεγάλη επιχείρηση που είναι εταιρεία μπορεί να δηλώσει ζημιές, μπορεί να έχει έξοδα παράστασης κ.λπ. κάτι που δεν μπορεί να δηλώσει ένας βιοπαλαιστής, ένας μικροεπαγγελματίας και ένας επιστήμονας.

Και φυσικά όλοι αυτοί με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Οικονομικών αντί να βρουν τρόπους να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή εκεί που υπάρχει, γιατί υπάρχει και είναι μεγάλη, βρίσκουν το εύκολο υποζύγιο, τον μικροεπαγγελματία τον οποίο διασύρουν συλλήβδην χαρακτηρίζοντάς τον φοροφυγά και του επιβάλουν χαράτσι.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και οι συν αυτώ, μαζί με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είναι αυτοί που καταδικάζουν το νόμο Κατρούγκαλου, δικαιολογημένα σε πολύ μεγάλο μέρος του, αλλά σκόπιμα, σύμφωνα και με τα στοιχεία τους, αποκρύπτουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών πλήρωνε μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, βάσει τζίρου, από το οριζόντιο σύστημα των ανά κατηγορία εισφορών που θέσπισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πρώτη της θητεία.

Αλλα δυστυχώς στη χώρα που έζησε τις περαιώσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και τα τεκμήρια προηγούμενων φορολογικών νόμων που κάθε τρεις και λίγο ζει με νέες φορολογικές ρυθμίσεις και νόμους, το μόνο εύκολο είναι να επιβάλλονται κεφαλικοί φόροι και μάλιστα στους ασθενέστερους και ταλαιπωρημένους, με τις ευλογίες πάντα των κεντρικών ΜΜΕ της διαπλοκής και των τεράστιων κρατικών επιχορηγήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ