Θετικά, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σ. Γιαννακόπουλου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, συμμετέχοντας ενεργά στην τρέχουσα συζήτηση σε επίπεδο φορέων, που ζητούν να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Τύρναβο.
Η Γραμματέας της ΚΟ υπενθύμισε πως αμέσως μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του εν λόγω υποκαταστήματος και μετά από ανάλογη σύσκεψη των τοπικών φορέων του Τυρνάβου, στην οποία και συμμετείχε, υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση την αμέσως επόμενη ημέρα προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, αξιώνοντας τις απαντήσεις του από την Αίθουσα της Ολομέλειας.
Η δε συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να συμβεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με την Ευαγγελία Λιακούλη να επιδιώκει απαντήσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα που η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει, προκειμένου να προστατευθούν οι μη προνομιούχοι πολίτες του δήμου Τυρνάβου από τον βίαιο αποκλεισμό που υφίστανται, σε σχέση με τη φυσική τους πρόσβαση σε Τραπεζικές υπηρεσίες και συναλλαγές.
Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως σε παρεμφερές πλαίσιο, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε, προσφάτως, γραπτά κοινή ερώτηση, προς τους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Χατζηδάκη, Σκρέκα και Ά. Γεωργιάδη, με την οποία ζητούν εξηγήσεις, γιατί παρά τα υπερκέρδη των συστημικών τραπεζών –και τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων- συνεχίζεται η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων τους (από 3.600 σε κάτω από 1.300) και η μείωση του προσωπικού τους (από 58.000 σε κάτω από 26.000), σύμφωνα με τα δημόσια στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ακόμη και στην πολύπαθη από τις φυσικές καταστροφές Θεσσαλία.
Όπως, μάλιστα, τονίζεται στο κείμενο της ερώτησης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παρότι σε ένα βαθμό η μείωση καταστημάτων και προσωπικού δικαιολογείται από τη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των τραπεζών και την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ωστόσο, η συρρίκνωση των μεγεθών που παρατηρήθηκε στην Ελλάδα, είναι δυσανάλογη με ό,τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, τη στιγμή που η χώρα μας διαφέρει πολύ από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, τόσο ως προς το σύνθετο της γεωμορφολογίας της, όσο και λόγω της νησιωτικότητας της.
Η δε συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ακόμη δυσμενέστερες παρενέργειες σε περιοχές, όπως η πληγείσα από τις φυσικές καταστροφές Θεσσαλία, μια περιοχή δηλαδή, όπου το επόμενο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να κατευθυνθούν οι προβλεπόμενοι κρατικοί πόροι, για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί επιχειρήσεις, αγρότες, νοικοκυριά και ηλικιωμένοι στην πλειονότητά τους πολίτες με μικρή έως ελάχιστη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.